Bio-Planet opent derde winkel in Waals-Brabant

Bio-Planet opent derde winkel in Waals-Brabant
Bio-Planet

Morgen opent Bio-Planet zijn 31e vestiging in Corbais (bij Waver), de derde in de provincie Waals-Brabant. De winkel legt zoveel mogelijk de nadruk op regionale producten en producten in bulk.

 

Residentiële streek

Na Nijvel en Eigenbrakel is Corbais de derde in Waals-Brabant en de negende in Wallonië. Directeur Fabrice Gobbato van Bio-Planet legt uit: "We openen twee tot drie winkels per jaar in Wallonië. Corbais ligt in het hart van een landelijke en residentiële streek, waar de mensen veel interesse tonen in duurzame producten. Daarom hebben we besloten om precies hier onze derde vestiging van de provincie te openen."

 

De winkel heeft een oppervlakte van 600 m² en biedt een volledig assortiment aan van gezonde, milieuvriendelijke en biologische producten. Waar mogelijk wordt voor regionale producten gekozen: een lijst met regionale leveranciers hangt op in de winkel.

 

Ecologie

Nog meer dan anders wil Bio-Planet hier producten aanbieden in bulk. De winkel speelt daarmee in op een vraag van de klanten, die overtollige verpakkingen willen vermijden. Het gaat dan in de eerste plaats om gedroogde vruchten, noten, ontbijtgranen, zaden en snacks, zegt Gobbato. "Het is ook een manier om de plastic verpakkingen in onze supermarkten verder af te bouwen." Wellicht zullen ook andere vestigingen van Bio-Planet het concept overnemen.

 

Bij de bouw van de nieuwe winkel ging veel aandacht uit naar duurzaamheid. Zo werkt de koelinstallatie op propaan, waardoor ze 90% minder broeikasgassen uitstoot dan een conventionele installatie. Verder is er een volautomatisch ventilatiesysteem en is het gebouw uitgerust met ledverlichting, een groengevel en een groendak. Op de parking zijn er twee laadpalen voor elektrische wagens en een laadpunt voor elektrische fietsen.