Nieuwe Bio-Planet in Sint-Niklaas | RetailDetail

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Biosupermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Sint-Niklaas. Het is ondertussen al de 22e vestiging van de keten in België, maar wel pas de eerste in het Waasland. De winkel van 650 m² voert een assortiment van ongeveer 6.500 producten.

Eerste in het Waasland

De eerste Wase vestiging van Bio-Planet bevindt zich vlakbij recreatiepark De Ster, op de plek waar voorheen het Bell’s Café te vinden was. Net als bij andere filialen is ook hier veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken en materialen en de maximale recuperatie van regenwater.

 

In de winkel wordt gebruik gemaakt van een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die is milieuvriendelijk, gaat twee keer zo lang mee en heeft bovendien minder nood aan onderhoud. Dankzij ledverlichting ligt het energieverbruik ook 30% lager, terwijl lichtkoepels in het dak en gps-gestuurde reflectoren die constant meedraaien met de zon er ook voor zorgen dat de winkel optimaal gebruik maakt van daglicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.