Nieuwe Bio-Planet in Sint-Niklaas | RetailDetail

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Biosupermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Sint-Niklaas. Het is ondertussen al de 22e vestiging van de keten in België, maar wel pas de eerste in het Waasland. De winkel van 650 m² voert een assortiment van ongeveer 6.500 producten.

Eerste in het Waasland

De eerste Wase vestiging van Bio-Planet bevindt zich vlakbij recreatiepark De Ster, op de plek waar voorheen het Bell’s Café te vinden was. Net als bij andere filialen is ook hier veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken en materialen en de maximale recuperatie van regenwater.

 

In de winkel wordt gebruik gemaakt van een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die is milieuvriendelijk, gaat twee keer zo lang mee en heeft bovendien minder nood aan onderhoud. Dankzij ledverlichting ligt het energieverbruik ook 30% lager, terwijl lichtkoepels in het dak en gps-gestuurde reflectoren die constant meedraaien met de zon er ook voor zorgen dat de winkel optimaal gebruik maakt van daglicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".