Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas

Bio-Planet opent eerste Wase vestiging in Sint-Niklaas
Shutterstock

Biosupermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Sint-Niklaas. Het is ondertussen al de 22e vestiging van de keten in België, maar wel pas de eerste in het Waasland. De winkel van 650 m² voert een assortiment van ongeveer 6.500 producten.

Eerste in het Waasland

De eerste Wase vestiging van Bio-Planet bevindt zich vlakbij recreatiepark De Ster, op de plek waar voorheen het Bell’s Café te vinden was. Net als bij andere filialen is ook hier veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken en materialen en de maximale recuperatie van regenwater.

 

In de winkel wordt gebruik gemaakt van een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die is milieuvriendelijk, gaat twee keer zo lang mee en heeft bovendien minder nood aan onderhoud. Dankzij ledverlichting ligt het energieverbruik ook 30% lager, terwijl lichtkoepels in het dak en gps-gestuurde reflectoren die constant meedraaien met de zon er ook voor zorgen dat de winkel optimaal gebruik maakt van daglicht.