Bio-sector blijft groeien in België

Bio-sector blijft groeien in België

Eind 2014 kende België in totaal 1630 producenten van biologische producten. Dat is 7,7 procent meer dan een jaar geleden. Biologische boerderijen zijn ondertussen goed voor 4,5 van procent van alle Belgische boerderijen.

Uitgaven gestegen

79 procent van de Belgische bioproducenten bevinden zich in Wallonië, de overige 21 procent is in Vlaanderen te vinden. Het is ook vooral in Wallonië dat het aantal boerderijen snel stijgt: vergeleken met 2008 is er sprake van bijna een verdubbeling. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL.


Ook de consumptie van biologische producten blijft jaar na jaar groeien. Bijna 90 procent van de Belgen zegt wel eens biologisch te eten en 7 procent doet dat zelfs op een wekelijkse basis. In 2014 werd er in totaal 435 miljoen euro aan biologisch eten uitgegeven, 3,8 procent meer dan in 2013. Dit terwijl de uitgaven voor gewone voedingsmiddelen met 0,8 procent daalden. Sinds 2008 zijn de uitgaven voor biologische producten met 66 procent gestegen.


Gezinnen met kinderen en gepensioneerden met hoge inkomens zijn de belangrijkste afnemers van biologische producten. 45,3 procent daarvan wordt in de gewone supermarkt gekocht, terwijl 30,7 procent uit speciaalzaken komt. De meest gekochte items zijn melkproducten, fruit en groenten.

Tags: