Bio-sector blijft groeien in België

Bio-sector blijft groeien in België

Eind 2014 kende België in totaal 1630 producenten van biologische producten. Dat is 7,7 procent meer dan een jaar geleden. Biologische boerderijen zijn ondertussen goed voor 4,5 van procent van alle Belgische boerderijen.

Uitgaven gestegen

79 procent van de Belgische bioproducenten bevinden zich in Wallonië, de overige 21 procent is in Vlaanderen te vinden. Het is ook vooral in Wallonië dat het aantal boerderijen snel stijgt: vergeleken met 2008 is er sprake van bijna een verdubbeling. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL.


Ook de consumptie van biologische producten blijft jaar na jaar groeien. Bijna 90 procent van de Belgen zegt wel eens biologisch te eten en 7 procent doet dat zelfs op een wekelijkse basis. In 2014 werd er in totaal 435 miljoen euro aan biologisch eten uitgegeven, 3,8 procent meer dan in 2013. Dit terwijl de uitgaven voor gewone voedingsmiddelen met 0,8 procent daalden. Sinds 2008 zijn de uitgaven voor biologische producten met 66 procent gestegen.


Gezinnen met kinderen en gepensioneerden met hoge inkomens zijn de belangrijkste afnemers van biologische producten. 45,3 procent daarvan wordt in de gewone supermarkt gekocht, terwijl 30,7 procent uit speciaalzaken komt. De meest gekochte items zijn melkproducten, fruit en groenten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Maar de druk op de Halse supermarktketen stijgt wel.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

Back to top