Biobier Ginette in handen van AB InBev | RetailDetail

Biobier Ginette in handen van AB InBev

Biobier Ginette in handen van AB InBev

De overnamedrang van bierbrouwer AB InBev lijkt maar niet gestild te geraken, want nu heeft het ook het Belgische biologische biermerk Ginette overgenomen. Ginette was op zoek naar een overnemer, omdat het zelf de vraag niet meer kon volgen.

Capaciteit vergroten

Dat merk werd in 2009 gelanceerd door vier Waals-Brabantse ondernemers. Ondertussen zijn er al verschillende varianten van het merk op de markt te vinden. Met de overname wil Didier Hamoir, één van de oprichters, biobier lanceren bij een groter publiek. Zo moeten er in 2017 drie biobars geopend worden. Zelf gaat hij ook aan de slag bij AB InBev, terwijl de drie andere oprichters beschikbaar blijven als consultants.

 

Ginette heeft wel geen eigen brouwerij: alle bieren worden gebrouwd bij de Henegouwse brouwerij La Binchoise. In eerste instantie blijft de productie op de huidige locatie, maar zal die verdubbeld worden naar 3.000 hectoliter in 2017. Dat is ook meteen de maximumcapaciteit voor Ginette bij La Binchoise. Later zal er naar een oplossing gezocht worden.

 

Vorige maand roerde AB InBev zich ook al op de Belgische markt, toen het ietwat verrassend brouwerij Bosteels, brouwer van Kwak en Tripel Karmeliet, in handen kreeg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".