Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen | RetailDetail

Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen

Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen
Foto's: Sequoia

Op donderdag 19 oktober opende Sequoia Bio & Natural Market haar zevende vestiging, in Hoeilaart. Het is voor de retailer de eerste winkel in Vlaanderen.

Bio-pionier

Sequoia startte al in 1988 en mag dus een pionier genoemd worden in de wereld van de biologische supermarkten. De winkels verkopen meer dan 8.000 referenties biologische en natuurproducten, vers is goed voor zo’n 40% van de omzet. Daarbij gaat het om fruit en groenten, zuivel, brood, en traiteurswaren. Daarnaast vind je in de rekken ook dranken, wijn, gezonde snacks, bulkproducten en een hoekje met natuurlijke voedingssupplementen, biocosmetica en essentiële oliën. Ook verkopen de winkels ecologische huishoudproducten en biologische diervoeding.

 

In Hoeilaart vestigde Sequoia zich in een pand van 650 m², waar eerder O’Cool en Carrefour Market gevestigd waren. De winkel is volledig in het Nederlands ingericht en ook het team is Nederlandstalig. De winkel heeft een kinderhoek en een ruimte waar kookateliers zullen plaatsvinden en informatiesessies over gezonde voeding.

 

De andere winkels van de keten bevinden zich in Edingen, Stokkel, Ukkel, Waterloo, Watermaal-Bosvoorde en Waver. De retailer verwacht dit jaar een omzet van zeventien miljoen euro te realiseren en ambieert elk jaar één à twee nieuwe winkels te openen. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.