Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen | RetailDetail

Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen

Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen
Foto's: Sequoia

Op donderdag 19 oktober opende Sequoia Bio & Natural Market haar zevende vestiging, in Hoeilaart. Het is voor de retailer de eerste winkel in Vlaanderen.

Bio-pionier

Sequoia startte al in 1988 en mag dus een pionier genoemd worden in de wereld van de biologische supermarkten. De winkels verkopen meer dan 8.000 referenties biologische en natuurproducten, vers is goed voor zo’n 40% van de omzet. Daarbij gaat het om fruit en groenten, zuivel, brood, en traiteurswaren. Daarnaast vind je in de rekken ook dranken, wijn, gezonde snacks, bulkproducten en een hoekje met natuurlijke voedingssupplementen, biocosmetica en essentiële oliën. Ook verkopen de winkels ecologische huishoudproducten en biologische diervoeding.

 

In Hoeilaart vestigde Sequoia zich in een pand van 650 m², waar eerder O’Cool en Carrefour Market gevestigd waren. De winkel is volledig in het Nederlands ingericht en ook het team is Nederlandstalig. De winkel heeft een kinderhoek en een ruimte waar kookateliers zullen plaatsvinden en informatiesessies over gezonde voeding.

 

De andere winkels van de keten bevinden zich in Edingen, Stokkel, Ukkel, Waterloo, Watermaal-Bosvoorde en Waver. De retailer verwacht dit jaar een omzet van zeventien miljoen euro te realiseren en ambieert elk jaar één à twee nieuwe winkels te openen. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top