Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen

Bioketen Sequoia zet stap naar Vlaanderen

Op donderdag 19 oktober opende Sequoia Bio & Natural Market haar zevende vestiging, in Hoeilaart. Het is voor de retailer de eerste winkel in Vlaanderen.

Bio-pionier

Sequoia startte al in 1988 en mag dus een pionier genoemd worden in de wereld van de biologische supermarkten. De winkels verkopen meer dan 8.000 referenties biologische en natuurproducten, vers is goed voor zo’n 40% van de omzet. Daarbij gaat het om fruit en groenten, zuivel, brood, en traiteurswaren. Daarnaast vind je in de rekken ook dranken, wijn, gezonde snacks, bulkproducten en een hoekje met natuurlijke voedingssupplementen, biocosmetica en essentiële oliën. Ook verkopen de winkels ecologische huishoudproducten en biologische diervoeding.

 

In Hoeilaart vestigde Sequoia zich in een pand van 650 m², waar eerder O’Cool en Carrefour Market gevestigd waren. De winkel is volledig in het Nederlands ingericht en ook het team is Nederlandstalig. De winkel heeft een kinderhoek en een ruimte waar kookateliers zullen plaatsvinden en informatiesessies over gezonde voeding.

 

De andere winkels van de keten bevinden zich in Edingen, Stokkel, Ukkel, Waterloo, Watermaal-Bosvoorde en Waver. De retailer verwacht dit jaar een omzet van zeventien miljoen euro te realiseren en ambieert elk jaar één à twee nieuwe winkels te openen.