Biomarkt The Barn op weg naar Elsene en Antwerpen

The Barn
The Barn

De biologische overdekte versmarkt The Barn breidt opnieuw uit en verdubbelt dit jaar het aantal winkels van twee naar vier. De formule verlaat daarbij voor het eerst de Brusselse thuismarkt en trekt naar Antwerpen.

 

Samenwerken met lokale bioboeren

Het gaat snel voor The Barn: de overdekte biomarkt, die momenteel twee vestigingen telt in het Brusselse, opent in de loop van dit jaar een nieuwe winkel in de nabijheid van het Fernand Cocqplein in Elsene. Nog voor het einde van het jaar moet er ook een vierde locatie bijkomen in Antwerpen-Zuid. Dat betekent meteen ook dat er veertig nieuwe jobs bijkomen, bovenop de huidige zestig. 

 

De opening van elke nieuwe biomarkt betekent ook een nauwe samenwerking met een lokale biologische tuinder, een landbouwer die opereert op een oppervlakte van één tot twee hectare. "We willen bewijzen dat Belgische biologische boeren die op kleine oppervlakten telen, competitief kunnen zijn, vanaf het moment dat ze worden ondersteund door een structuur als The Barn die hun waarden deelt", zeggen oprichters Quentin Labrique en Julien De Brouwer. 

 

De eerste vestiging van bioformule The Barn opende met veel succes in 2017 in Etterbeek, op ongeveer 500 m². De initiatiefnemers willen biologische voeding tegen toegankelijke prijzen aanbieden, door rechtstreeks samen te werken met lokale producenten. De klemtoon ligt daarbij op vers en onverpakt. Het letterwoord Barn staat voor "Bio, Accessible, Respectful en New". Begin dit jaar opende The Barn een tweede vestiging, in Sint-Gillis. Ook hier is het concept een overdekte versmarkt met zo’n 400 referenties, bestaande uit biologische bulk- en verswaren van bij voorkeur lokale afkomst, op zowat 450 m².