Biomarkt The Barn opent 2e vestiging in Sint-Gillis

Foto: The Barn

Amper anderhalf jaar na de eerste opening opent de Brusselse bioformule The Barn een tweede vestiging. De winkel in Sint-Gillis werkt samen met een bioboerin uit Dilbeek.

 

In samenwerking met lokale bio-boeren

Biosupermarkt The Barn pakt in Sint-Gillis uit met een overdekte versmarkt met zo’n 400 referenties, bestaande uit biologische bulk- en verswaren van bij voorkeur lokale afkomst. Zo wordt de winkel van 450m² voor een groot deel van zijn groenten en fruit voorzien door Hilde, een jonge bioboerin uit Dilbeek.

 

Door nauw samen te werken met boeren uit de streek en elke vestiging ook rechtstreeks te koppelen aan een nieuw landbouwproject, willen de oprichters investeren in de korte keten en tot een duurzamere landbouw komen. Zo kunnen telers bij The Barn ook worden vooruitbetaald. "We willen bewijzen dat Belgische en biologische boeren die op kleine oppervlaktes produceren, ook competitief kunnen zijn als ze worden ondersteund door een structuur, zoals The Barn, die hun waarden deelt", zegt medeoprichter Quentin Labrique

 

Beperkt, maar transparant aanbod

Die waarden rond duurzaamheid trekt de formule ook door in de winkels: The Barn wil een positieve ecologische voetafdruk realiseren en alleen producten met transparante, authentieke verhalen aanbieden. "We bieden niet meerdere varianten of afkomsten van hetzelfde product, net zoals we geen ‘merk’ creëren voor de producten die The Barn zelf op de markt brengt. We geven kwaliteit door, met de grootste transparantie", aldus Thomas Helleputte, uitbater van de nieuwe biomarkt in Sint-Gillis.

 

In de tweede vestiging is net zoals in Etterbeek een koffiehoek voorzien, waar mensen kunnen samenkomen voor een gratis kop koffie, en is het houten meubilair gemaakt door timmerman Jérôme, zelf ook een verkoopmedewerker van The Barn.