Biomarkt Tanneurs fuseert met BE O en opent bij Tour & Taxis

Foto: Shutterstock

De biomarkt aan de Marché des Tanneurs in de Brusselse Marollen, Terrabio, opent achter Tour & Taxis een nieuwe vestiging. Het bedrijf gaat ook via fusie met sectorgenoot BE O uitbreiden naar Vlaanderen.

 

Zelfde concept en oppervlakte

In het Byrrh-gebouw, een voormalig drankendepot achter Tour & Taxis, opent op 14 mei de nieuwe biosupermarkt Be.Here. Dat wordt een tweede filiaal van Terrabio, dat ook de grootschalige biomarkt in de Huidevettersstraat uitbaat. Met zijn 15 kassa’s en toch soms lange wachtrijen heeft Terrabio al een stevige reputatie opgebouwd en nu is het tijd voor verdere expansie, bericht lokaal nieuwsmedium Bruzz. In de Dieudonné Lefèvrestraat komt de tweede markt, die qua oppervlakte even groot zal zijn als de eerste.

 

“Het concept is hetzelfde als bij Marché des Tanneurs”, aldus oprichtster Elsa Pluquet: “De klanten zullen er verse groenten en fruit vinden, net als brood, eieren, tal van bulkproducten, kaas en nog enkele producten. Ook de prijzen zullen dezelfde zijn.” Terrabio heeft bovendien een uitgebreid Italiaans aanbod, dat rechtstreeks wordt ingevoerd. 

 

Fusie met branchegenoot

Terrabio breidt ook uit dankzij een fusie met sectorgenoot BE O, die biologische versmarkten in Gent, Nevele en Antwerpen heeft. In Gent is er bovendien een eigen Versbar. Terrabio zal ook deze winkels gaan beleveren en in de nieuwe Brusselse vestiging komt eveneens een aankoopcentrale.

 

Bio blijft snel aan populariteit winnen in België, zeker in het Franstalige landsgedeelte. Steeds meer biowinkels open er dan ook de deuren, zo opende The Barn recent een tweede winkel in Sint-Gillis en lanceerde Sequoia een achtste vestiging in Evere.