Biovita breidt uit naar Oostende

Biovita

Biovita, de biosupermarktketen met vestigingen in Brugge (2) en Roeselare, opent in het najaar een vierde verkooppunt in Oostende.

 

Inspelen op grotere vraag

De nieuwe biosupermarkt komt in het voormalige ING-bankkantoor aan de Van Iseghemlaan, meldt BioJournaal. Volgens zaakvoeder Lien Fonteyne is een steeds breder publiek bewust bezig met een gezonde, kwalitatieve en duurzame levensstijl.

 

"De laatste jaren is niet alleen het aantal klanten in onze drie huidige vestigingen nog toegenomen, maar we merken vooral ook dat bij een breder publiek de vraag naar specifieke producten en advies is toegenomen”, zegt Fonteyne. “Daarnaast spelen we met onze nieuwe vestiging in Oostende ook in op de spontane vraag van onze klanten aan de kust en de tweedeverblijvers om ook dichter bij huis van ons totaalconcept te kunnen genieten."

 

Biovita werd 33 jaar geleden opgericht door Noëlla Vantyghem, de moeder van Fonteyne. Zij startte destijds een natuurwinkel, die uitgroeide tot een biosupermarkt. Vandaag runnen Fonteyne en haar partner Pieter De Zutter het bedrijf, dat al twee verkooppunten telt in Brugge en één in Roeselare.