Bompard dicht bij benoeming tot topman van Carrefour

Bompard dicht bij benoeming tot topman van Carrefour

De topman van Fnac-Darty, Alexandre Bompard, staat dicht bij een overstap naar Carrefour, waar hij Georges Plassat kan opvolgen. Dat moet liefst voor de algemene vergadering van aandeelhouders op 15 juni.

Nieuwe topman kan adelbrieven voorleggen

In mei 2018 houdt de nu 68-jarige Georges Plassat het voor bekeken als topman van Carrefour. Aangezien hij al aangaf dat hij zijn opvolger een jaar lang wil inwerken, werd het stilaan tijd om een opvolger aan te duiden. Na maandenlange strijd zou de keuze nu op de 44-jarige Alexandre Bompard zijn gevallen, de huidige topman van Fnac-Darty, al is het wachten op een definitieve bevestiging.

 

Volgens Le Journal du Dimanche zou het de bedoeling zijn om de keuze publiek te maken voor de algemene vergadering van aandeelhouders van de distributiegroep op 15 juni. Bompard kan alvast adelbrieven voorleggen: de beurskoers van Fnac is gestegen van 22 euro in juni 2013 naar 61 euro nu.

 

De vakbonden zijn niet echt te spreken over de waarschijnlijke nieuwe topman: ze wijzen erop dat hij bij Fnac honderden afdankingen doorvoerde, waardoor de werkdruk fors verhoogde. Tegelijkertijd legde hij zijn werknemers een loonmatiging op. Eerder deze maand maakten ze al hun grieven tegen de mogelijke keuze voor Bompard bekend aan afscheidnemend topman Plassat en de voornaamste aandeelhouders.