Bonduelle breekt grens van 2 miljard euro | RetailDetail

Bonduelle doorbreekt grens van 2 miljard euro

Bonduelle doorbreekt grens van 2 miljard euro
Shutterstock

De Franse groenteproducent Bonduelle heeft in het boekjaar 2016-2017 voor het eerste de grens van 2 miljard euro gehaald, dankzij een groei van meer dan 16%. In het huidige boekjaar wil het die trend verderzetten.

Overname Ready Pac Foods

De totale omzet van Bonduelle kwam in het voorbije boekjaar uit op 2,288 miljard euro, een stijging van 16,3% ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst ging er met 4,6% op vooruit naar 108,3 miljoen euro en ook de nettowinst lag bij 59,8 miljoen euro 11,4% hoger dan een jaar eerder.

 

In Europa bleef de omzet quasi stabiel het voorbije boekjaar, maar buiten Europa was er een groei van 45,9%. Die sterke stijging was voornamelijk te danken aan de overname van het Amerikaanse Ready Pac Foods in maart, de grootste overname van het bedrijf ooit, maar ook op een vergelijkbare basis was er een vooruitgang van 7,1%. Voor de hele groep was er een vergelijkbare omzetgroei van 2,7%.

 

Dat er in Europa toch nog een groei van 0,2% te zien is, is vooral te danken aan een sterk laatste kwartaal, waarin de omzet met 1,6% steeg. In het begin van het jaar was er immers nog een omzetdaling vanwege magere oogsten.

 

In het huidige boekjaar wordt er vooral werk gemaakt van de integratie van Ready Pac Foods. Bonduelle verwacht voor het volledige jaar een omzetgroei van ongeveer 3%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Back to top