Bonduelle breekt grens van 2 miljard euro | RetailDetail

Bonduelle doorbreekt grens van 2 miljard euro

Bonduelle doorbreekt grens van 2 miljard euro
Shutterstock

De Franse groenteproducent Bonduelle heeft in het boekjaar 2016-2017 voor het eerste de grens van 2 miljard euro gehaald, dankzij een groei van meer dan 16%. In het huidige boekjaar wil het die trend verderzetten.

Overname Ready Pac Foods

De totale omzet van Bonduelle kwam in het voorbije boekjaar uit op 2,288 miljard euro, een stijging van 16,3% ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst ging er met 4,6% op vooruit naar 108,3 miljoen euro en ook de nettowinst lag bij 59,8 miljoen euro 11,4% hoger dan een jaar eerder.

 

In Europa bleef de omzet quasi stabiel het voorbije boekjaar, maar buiten Europa was er een groei van 45,9%. Die sterke stijging was voornamelijk te danken aan de overname van het Amerikaanse Ready Pac Foods in maart, de grootste overname van het bedrijf ooit, maar ook op een vergelijkbare basis was er een vooruitgang van 7,1%. Voor de hele groep was er een vergelijkbare omzetgroei van 2,7%.

 

Dat er in Europa toch nog een groei van 0,2% te zien is, is vooral te danken aan een sterk laatste kwartaal, waarin de omzet met 1,6% steeg. In het begin van het jaar was er immers nog een omzetdaling vanwege magere oogsten.

 

In het huidige boekjaar wordt er vooral werk gemaakt van de integratie van Ready Pac Foods. Bonduelle verwacht voor het volledige jaar een omzetgroei van ongeveer 3%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.