Bonduelle doorbreekt grens van 2 miljard euro

Bonduelle doorbreekt grens van 2 miljard euro
Shutterstock

De Franse groenteproducent Bonduelle heeft in het boekjaar 2016-2017 voor het eerste de grens van 2 miljard euro gehaald, dankzij een groei van meer dan 16%. In het huidige boekjaar wil het die trend verderzetten.

Overname Ready Pac Foods

De totale omzet van Bonduelle kwam in het voorbije boekjaar uit op 2,288 miljard euro, een stijging van 16,3% ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst ging er met 4,6% op vooruit naar 108,3 miljoen euro en ook de nettowinst lag bij 59,8 miljoen euro 11,4% hoger dan een jaar eerder.

 

In Europa bleef de omzet quasi stabiel het voorbije boekjaar, maar buiten Europa was er een groei van 45,9%. Die sterke stijging was voornamelijk te danken aan de overname van het Amerikaanse Ready Pac Foods in maart, de grootste overname van het bedrijf ooit, maar ook op een vergelijkbare basis was er een vooruitgang van 7,1%. Voor de hele groep was er een vergelijkbare omzetgroei van 2,7%.

 

Dat er in Europa toch nog een groei van 0,2% te zien is, is vooral te danken aan een sterk laatste kwartaal, waarin de omzet met 1,6% steeg. In het begin van het jaar was er immers nog een omzetdaling vanwege magere oogsten.

 

In het huidige boekjaar wordt er vooral werk gemaakt van de integratie van Ready Pac Foods. Bonduelle verwacht voor het volledige jaar een omzetgroei van ongeveer 3%.