Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open

Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open

Boon’s Markt op de Ganzenmarkt in de Utrechtse binnenstad is vanaf vandaag iedere dag tot middernacht geopend. De vestiging is tot nu toe de enige supermarkt in Utrecht met deze openingstijd en mag in principe zelfs tot 2 uur geopend zijn.

Voldoet aan alle voorwaarden

"We voldoen aan alle voorwaarden van de gemeente voor ruimere opening. Zo is er onder meer een leefbaarheidstoets voor de omgeving gehouden. Op termijn zien we van donderdag tot en met zaterdag mogelijkheden voor open naar verder in de nacht. Dit is afhankelijk van de klantenstroom en de ideeën die we binnenkrijgen, vertelt ondernemer André van Ek. Hij verwacht dat met name wijnen en pizza’s het in de nachtelijke uren goed gaan doen bij de klanten.

 

Om de ruime openingstijd te vieren organiseert Boon’s Markt vanaf 22 uur een "Silent Disco" met koptelefoons in de winkel. Klanten kunnen dan met een koptelefoon op winkelen en luisteren naar discomuziek. Van Ek en zijn team rijden vandaag door Utrecht en delen kraskaarten uit voor gratis producten zoals chocolade en ijs. Er worden ook waardebonnen uitgedeeld voor gratis broodjes hamburgers.

 

Utrecht had enkele jaren geleden een Albert Heijn die tot middernacht open was, maar die moest sluiten vanwege overlast voor de buurt. Voor hem is dat geen probleem, denkt Van Ek: "Wij zijn gevestigd in een horecagebied en hebben een andere omgeving."

 

Supermarkten mogen in Utrecht altijd tot 22 uur open zijn, al is daar op zondag na 19 uur een ontheffing voor nodig. Supermarkten blijven zelf bepalen of en tot hoe laat zij geopend zijn. Nachtwinkels mogen in de Domstad tot 2 uur open zijn, al is daar eveneens een ontheffing voor nodig. Een leefbaarheidstoets moet nagaan welk effect een nachtwinkel heeft op de buurt.