Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open | RetailDetail

Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open

Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open

Boon’s Markt op de Ganzenmarkt in de Utrechtse binnenstad is vanaf vandaag iedere dag tot middernacht geopend. De vestiging is tot nu toe de enige supermarkt in Utrecht met deze openingstijd en mag in principe zelfs tot 2 uur geopend zijn.

Voldoet aan alle voorwaarden

"We voldoen aan alle voorwaarden van de gemeente voor ruimere opening. Zo is er onder meer een leefbaarheidstoets voor de omgeving gehouden. Op termijn zien we van donderdag tot en met zaterdag mogelijkheden voor open naar verder in de nacht. Dit is afhankelijk van de klantenstroom en de ideeën die we binnenkrijgen, vertelt ondernemer André van Ek. Hij verwacht dat met name wijnen en pizza’s het in de nachtelijke uren goed gaan doen bij de klanten.

 

Om de ruime openingstijd te vieren organiseert Boon’s Markt vanaf 22 uur een "Silent Disco" met koptelefoons in de winkel. Klanten kunnen dan met een koptelefoon op winkelen en luisteren naar discomuziek. Van Ek en zijn team rijden vandaag door Utrecht en delen kraskaarten uit voor gratis producten zoals chocolade en ijs. Er worden ook waardebonnen uitgedeeld voor gratis broodjes hamburgers.

 

Utrecht had enkele jaren geleden een Albert Heijn die tot middernacht open was, maar die moest sluiten vanwege overlast voor de buurt. Voor hem is dat geen probleem, denkt Van Ek: "Wij zijn gevestigd in een horecagebied en hebben een andere omgeving."

 

Supermarkten mogen in Utrecht altijd tot 22 uur open zijn, al is daar op zondag na 19 uur een ontheffing voor nodig. Supermarkten blijven zelf bepalen of en tot hoe laat zij geopend zijn. Nachtwinkels mogen in de Domstad tot 2 uur open zijn, al is daar eveneens een ontheffing voor nodig. Een leefbaarheidstoets moet nagaan welk effect een nachtwinkel heeft op de buurt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.