Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open | RetailDetail

Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open

Boon’s Markt Utrecht vanaf vandaag tot middernacht open

Boon’s Markt op de Ganzenmarkt in de Utrechtse binnenstad is vanaf vandaag iedere dag tot middernacht geopend. De vestiging is tot nu toe de enige supermarkt in Utrecht met deze openingstijd en mag in principe zelfs tot 2 uur geopend zijn.

Voldoet aan alle voorwaarden

"We voldoen aan alle voorwaarden van de gemeente voor ruimere opening. Zo is er onder meer een leefbaarheidstoets voor de omgeving gehouden. Op termijn zien we van donderdag tot en met zaterdag mogelijkheden voor open naar verder in de nacht. Dit is afhankelijk van de klantenstroom en de ideeën die we binnenkrijgen, vertelt ondernemer André van Ek. Hij verwacht dat met name wijnen en pizza’s het in de nachtelijke uren goed gaan doen bij de klanten.

 

Om de ruime openingstijd te vieren organiseert Boon’s Markt vanaf 22 uur een "Silent Disco" met koptelefoons in de winkel. Klanten kunnen dan met een koptelefoon op winkelen en luisteren naar discomuziek. Van Ek en zijn team rijden vandaag door Utrecht en delen kraskaarten uit voor gratis producten zoals chocolade en ijs. Er worden ook waardebonnen uitgedeeld voor gratis broodjes hamburgers.

 

Utrecht had enkele jaren geleden een Albert Heijn die tot middernacht open was, maar die moest sluiten vanwege overlast voor de buurt. Voor hem is dat geen probleem, denkt Van Ek: "Wij zijn gevestigd in een horecagebied en hebben een andere omgeving."

 

Supermarkten mogen in Utrecht altijd tot 22 uur open zijn, al is daar op zondag na 19 uur een ontheffing voor nodig. Supermarkten blijven zelf bepalen of en tot hoe laat zij geopend zijn. Nachtwinkels mogen in de Domstad tot 2 uur open zijn, al is daar eveneens een ontheffing voor nodig. Een leefbaarheidstoets moet nagaan welk effect een nachtwinkel heeft op de buurt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

20/02/2018

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top