Borgesius neemt Bakkersland dan toch over | RetailDetail

Borgesius neemt Bakkersland dan toch over

Borgesius neemt Bakkersland dan toch over

Twee industriële bakkerijen fuseren: Borgesius neemt Bakkersland dan toch over. Begin dit jaar was er al sprake van samengaan, maar de onderhandelingen werden tussentijds stopgezet.

 

Borgesius-Bakkersland wordt grootste bakkersbedrijf

Bakkerij Borgesius neemt alle aandelen van het veel grotere Bakkersland over van Parcom Capital, de investeerder waartoe ook Uniekaas behoort, zo maakte Borgesius bekend.

 

Beide bakkerij-organisaties gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. De nieuwe onderneming wordt het grootste bakkersbedrijf van Nederland met twintig moderne bakkerijen voor brood, gebak en andere specialiteiten en ruim 2.000 medewerkers. De nieuwste bakkerijvestiging, die momenteel in Aalsmeer in aanbouw is, komt begin volgend jaar in bedrijf. De combinatie belevert grote supermarktorganisaties in Nederland en enkele Europese retailers.

 

Met de nieuwe onderneming ontstaat er een grote partij in de markt waarvoor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring moet geven. De overname is naar verwachting dit najaar volledig afgerond.

 

Marktleider en challenger gaan samen

Bakkersland in Hedel is met vijftien bakkerijen, een jaaromzet van rond 435 miljoen, vertegenwoordiging in ruim twintig landen en rond 1900 medewerkers de grootste speler in de sector. Parcom Capital had de organisatie vijf jaar geleden ook in de verkoop. Dit ging destijds niet door omdat de verkoopprijs niet werd geboden.

 

De omzet van Bakkersland is de afgelopen jaren echter afgenomen, onder meer door de verkoop van de diepvriesactiviteiten als onderdeel van een verandering van bedrijfsstrategie naar een focus op dagvers. Het bedrijf onderging vier jaar geleden eveneens een reorganisatie om de efficiency te verbeteren.

 

Borgesius is dan weer een familiebedrijf uit 1895 met vestigingen in Leeuwarden, Stadskanaal, Sappemeer, Nieuw Amsterdam en Arnhem en een jaaromzet van circa 126 miljoen euro. De laatste twee productielocaties nam Borgesius acht jaar geleden al over van Bakkersland. Het bedrijf bakt voor diverse afnemers en opereert onder meer met de formules Bake-it, Het Bakkerscafe en The Bread Office. De omzet van het bakkerijbedrijf is in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.