Borgesius neemt Bakkersland dan toch over | RetailDetail

Borgesius neemt Bakkersland dan toch over

Borgesius neemt Bakkersland dan toch over

Twee industriële bakkerijen fuseren: Borgesius neemt Bakkersland dan toch over. Begin dit jaar was er al sprake van samengaan, maar de onderhandelingen werden tussentijds stopgezet.

 

Borgesius-Bakkersland wordt grootste bakkersbedrijf

Bakkerij Borgesius neemt alle aandelen van het veel grotere Bakkersland over van Parcom Capital, de investeerder waartoe ook Uniekaas behoort, zo maakte Borgesius bekend.

 

Beide bakkerij-organisaties gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. De nieuwe onderneming wordt het grootste bakkersbedrijf van Nederland met twintig moderne bakkerijen voor brood, gebak en andere specialiteiten en ruim 2.000 medewerkers. De nieuwste bakkerijvestiging, die momenteel in Aalsmeer in aanbouw is, komt begin volgend jaar in bedrijf. De combinatie belevert grote supermarktorganisaties in Nederland en enkele Europese retailers.

 

Met de nieuwe onderneming ontstaat er een grote partij in de markt waarvoor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring moet geven. De overname is naar verwachting dit najaar volledig afgerond.

 

Marktleider en challenger gaan samen

Bakkersland in Hedel is met vijftien bakkerijen, een jaaromzet van rond 435 miljoen, vertegenwoordiging in ruim twintig landen en rond 1900 medewerkers de grootste speler in de sector. Parcom Capital had de organisatie vijf jaar geleden ook in de verkoop. Dit ging destijds niet door omdat de verkoopprijs niet werd geboden.

 

De omzet van Bakkersland is de afgelopen jaren echter afgenomen, onder meer door de verkoop van de diepvriesactiviteiten als onderdeel van een verandering van bedrijfsstrategie naar een focus op dagvers. Het bedrijf onderging vier jaar geleden eveneens een reorganisatie om de efficiency te verbeteren.

 

Borgesius is dan weer een familiebedrijf uit 1895 met vestigingen in Leeuwarden, Stadskanaal, Sappemeer, Nieuw Amsterdam en Arnhem en een jaaromzet van circa 126 miljoen euro. De laatste twee productielocaties nam Borgesius acht jaar geleden al over van Bakkersland. Het bedrijf bakt voor diverse afnemers en opereert onder meer met de formules Bake-it, Het Bakkerscafe en The Bread Office. De omzet van het bakkerijbedrijf is in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".