Brand legt industriële bakkerij Pastridor in de as

Brand legt industriële bakkerij Pastridor in de as

Een zware brand heeft de voorbije nacht de industriële bakkerij van Lantmännen Unibake, het vroegere Pastridor, in de as gelegd. Er vielen geen slachtoffers. De gevolgen voor de klanten zijn nog onduidelijk.

Enkel nieuwbouw met koelcellen gevrijwaard

Bij Pastridor in Londerzeel, gespecialiseerd in de productie van baguettes, Frans brood en piccolo's, is gisteravond een bijzonder zware brand uitgebroken. Nadat een vrachtwagen om een nog onbekende reden in brand was gevlogen, volgde er al gauw een tweede. De brand nam razendsnel uitbreiding en zette de hele productiesite in lichterlaaie. Al snel werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd en iets voor 1 uur vannacht werd ook het provinciaal rampenplan van kracht.

 

De brandweerkorpsen van Willebroek, Mechelen, Opwijk, Zaventem, Londerzeel, Vilvoorde, Boom, Antwerpen en Brussel kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Pas rond 4 uur vanochtend kregen de brandweerlui de brand onder controle. Een groot deel van het bedrijf was toen al in de vlammen opgegaan. Enkel een nieuwbouw met koelcellen kon gevrijwaard worden. De brandweer heeft nog twee dagen nodig om puin te ruimen en na te blussen. Wat er gaat gebeuren met de werknemers van het bedrijf, is nog niet duidelijk.

 

Het is meteen de tweede grote bedrijfsbrand langs de A12 in enkele weken tijd. Begin deze maand ging ook al de wafeltjesfabriek van Lotus Bakeries in het naburige Wolvertem in de vlammen op.

 

Gevolgen voor klanten nog onduidelijk

Welke gevolgen de brand heeft voor de klanten van het bedrijf, is vooralsnog onduidelijk: "Onze productielijnen en een groot gedeelte van ons diepvriesmagazijn zijn in deze brand volledig verloren gegaan. Op dit moment zijn we met alle mankracht en middelen onze mogelijkheden aan het bekijken om de gevolgen tot een minimum te beperken", zo meldt het bedrijf op zijn website.

 

Pastridor ontstond in 1985, al gaan de roots terug tot een klein Brussels bakkerijtje dat in de jaren 50 de deuren opende. Behalve de industriële bakkerij in Londerzeel telt de groep nog twee productiesites: in Moeskroen produceert het bedrijf viennoiserie in zijn meest diverse vormen, in Brussel vervaardigt het diepgevroren broodspecialiteiten (sandwiches, ciabatta's, rustieke broodjes e.d.).

 

Sinds 2006 maakt Pastridor deel uit van de Deense bakkerijmultinational Lantmännen Unibake. Londerzeel vormt tevens het logistieke centrum van Lantmännen Unibake voor België en omringende landen. De groep draait in ons land een omzet van 131 miljoen euro met zo'n 360 medewerkers (cijfers 2013).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top