Brand veroorzaakt distributieproblemen bij Albert Heijn

Brand veroorzaakt distributieproblemen bij Albert Heijn
Foto: Facebookpagina Albert Heijn

Een fikse vrachtwagenbrand bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg bemoeilijkt de bevoorrading van een 120-tal filialen van de supermarktketen in Nederland en België. Vooral de versproducten ondervinden hinder.

 

Minder verse producten

De brand ontstond rond acht uur op donderdagochtend in de cabine van een vrachtwagen. Na een tijdje sloegen de vlammen ook over op het distributiecentrum zelf. Niemand raakte evenwel gewond.

 

De brand heeft directe gevolgen voor de bevoorrading van zo’n 120 winkels van de keten. Een woordvoerster liet aan BD.nl weten dat er mogelijk minder verse producten liggen in de getroffen filialen. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. "Onze prioriteit ligt op dit moment bij het zo goed mogelijk informeren van onze winkels en klanten om daarna zo snel mogelijk de operatie weer draaiende te krijgen. Dat doen we in eerste instantie door te kijken of er alternatieve locaties zijn van waaruit we onze winkels kunnen bevoorraden.”

 

Zowel in Nederland als in België postte Albert Heijn meteen een bericht op zijn Facebookpagina. "U bent geweldig. Door een brand in ons distributiecentrum zijn vandaag niet alle producten beschikbaar. We werken met man en macht  om dat snel op te lossen. Het doet ons deugd dat we op uw begrip kunnen rekenen. We zijn er snel weer met perfect aangevulde winkels!"