Brouwerij De Halve Maan kampt met tekort aan leeggoed

Brouwerij De Halve Maan, bekend van de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik, dreigt het slachtoffer te worden van haar eigen succes. De voorraden leeggoed zijn zo goed als uitgeput, waardoor zowaar de productie stilgelegd moest worden.

 

Tweecijferige groei sinds 2005

De Brugse brouwerij heeft er naar eigen zeggen al een opmerkelijk voorjaar op zitten, met een stevige groei van meer dan 30% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen het vlaggenschip Brugse Zot blijft verder groeien, ook de jongste innovaties zoals Sportzot en de nieuwste editie van Straffe Hendrik Wild 2019 vallen in de smaak. Ook de overname van de productie van Brugs Tarwebier ligt mee aan de basis van de positieve cijfers.

 

Sedert de herstart in 2005 (met de lancering van Brugse Zot) groeit De Halve Maan al elk jaar met dubbele cijfers, maar de groei die zich dit jaar aftekent, is buiten verwachting. Daardoor wordt de brouwer nu met leeggoedproblemen geconfronteerd. Deze week moest zelfs de nachtploeg (de derde ploeg) in de bottelarij worden gestopt wegens een tekort aan leeggoed.

 

In een persbericht en via de Facebookpagina roept zaakvoerder Xavier Vanneste nu zijn klanten op om zo snel mogelijk lege kratten en vaten terug binnen te brengen naar de lokale supermarkt, de groothandel of rechtstreeks bij de brouwerij, zodat ze hergebruikt kunnen worden. De brouwer had naar eigen zeggen nochtans maatregelen genomen en extra hoeveelheden nieuwe kratten en vaten aangekocht, maar dat bleek dus niet voldoende...