Brouwerij Haacht koopt Canadese microbrouwerij | RetailDetail

Brouwerij Haacht koopt het Canadese Microbrasserie de l'Île d'Orléans

Brouwerij Haacht koopt het Canadese Microbrasserie de l'Île d'Orléans

De Brouwerij Haacht heeft de Canadese brouwerij Microbrasserie de l'Île d'Orléans overgenomen voor een onbekend bedrag. Zo wil de brouwerij van o.a. Primus en Tongerlo zijn Belgische bieren lanceren in Canada.

Jaarproductie verdubbelen

De bieren van Brouwerij Haacht  zijn momenteel vooral te vinden in Nederland en Frankrijk, naast België. Via de overname wil het bedrijf nu dus ook stilaan de Noord-Amerikaanse markt veroveren. “We hebben in het verleden de export naar Noord-Amerika via importeurs geprobeerd”, zegt topman Frédéric van der Kelen aan De Tijd. “Maar dan ben je slechts één van de duizenden namen in hun portefeuille. Dat lukte niet goed.”

 

Microbrasserie de l'Île d'Orléans haalt momenteel een jaarproductie van ongeveer 3.000 hectoliter, maar die moet zo snel mogelijk verdubbeld worden. Daarbij zal de brouwerij ook gemoderniseerd worden. Het is in eerste instantie niet de bedoeling dat de Canadese bieren ook hun weg naar de Belgische markt vinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.