Brownies & downieS komt naar België

Brownies & downieS komt naar België

Het Nederlandse restaurantconcept Brownies & downieS, waar de bediening wordt gedaan door verstandelijk gehandicapten, komt naar België. De keten is nu op zoek naar Belgische franchisenemers.

Groei naar 70 filialen

De bediening bij Brownies & downieS wordt uitgevoerd door onder andere mensen met het syndroom van Down, autisme of een hersenstoornis. De eerste vestiging werd in 2010 geopend in Veghel en ondertussen zijn er al negentien filialen in Nederland. Eind dit jaar moeten dat er dertig zijn en binnen vijf jaar wil de keten zeventig filialen hebben.

 

Om die groei verder te kunnen zetten wordt er nu dus over de grens gekeken. "Er bestaan in België vergelijkbare concepten, maar we zijn ervan overtuigd dat er potentieel is voor onze aanpak", zegt Gerke van den Akker, die verantwoordelijk is voor de uitbreiding naar België. "Een tijd geleden kregen we een aanvraag van een Belgische horeca-ondernemer die een franchise in Turnhout wil opstarten. Vorige week hebben we op Facebook een advertentie geplaatst om kandidaat-franchisenemers te vinden."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top