Brownies & downieS komt naar België | RetailDetail

Brownies & downieS komt naar België

Brownies & downieS komt naar België

Het Nederlandse restaurantconcept Brownies & downieS, waar de bediening wordt gedaan door verstandelijk gehandicapten, komt naar België. De keten is nu op zoek naar Belgische franchisenemers.

Groei naar 70 filialen

De bediening bij Brownies & downieS wordt uitgevoerd door onder andere mensen met het syndroom van Down, autisme of een hersenstoornis. De eerste vestiging werd in 2010 geopend in Veghel en ondertussen zijn er al negentien filialen in Nederland. Eind dit jaar moeten dat er dertig zijn en binnen vijf jaar wil de keten zeventig filialen hebben.

 

Om die groei verder te kunnen zetten wordt er nu dus over de grens gekeken. "Er bestaan in België vergelijkbare concepten, maar we zijn ervan overtuigd dat er potentieel is voor onze aanpak", zegt Gerke van den Akker, die verantwoordelijk is voor de uitbreiding naar België. "Een tijd geleden kregen we een aanvraag van een Belgische horeca-ondernemer die een franchise in Turnhout wil opstarten. Vorige week hebben we op Facebook een advertentie geplaatst om kandidaat-franchisenemers te vinden."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.