Brownies & downieS komt naar België

Brownies & downieS komt naar België

Het Nederlandse restaurantconcept Brownies & downieS, waar de bediening wordt gedaan door verstandelijk gehandicapten, komt naar België. De keten is nu op zoek naar Belgische franchisenemers.

Groei naar 70 filialen

De bediening bij Brownies & downieS wordt uitgevoerd door onder andere mensen met het syndroom van Down, autisme of een hersenstoornis. De eerste vestiging werd in 2010 geopend in Veghel en ondertussen zijn er al negentien filialen in Nederland. Eind dit jaar moeten dat er dertig zijn en binnen vijf jaar wil de keten zeventig filialen hebben.

 

Om die groei verder te kunnen zetten wordt er nu dus over de grens gekeken. "Er bestaan in België vergelijkbare concepten, maar we zijn ervan overtuigd dat er potentieel is voor onze aanpak", zegt Gerke van den Akker, die verantwoordelijk is voor de uitbreiding naar België. "Een tijd geleden kregen we een aanvraag van een Belgische horeca-ondernemer die een franchise in Turnhout wil opstarten. Vorige week hebben we op Facebook een advertentie geplaatst om kandidaat-franchisenemers te vinden."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top