Brussel heeft met ‘Foodmet’ nu ook zijn eigen markthal

Brussel heeft met ‘Foodmet’ nu ook zijn eigen markthal

Overdekte voedingsmarkten zijn hipper dan ooit. Na 7 jaar van plannen maken heeft nu ook Brussel zijn eigen 'Foodmet', waar ruim 50 standjes verse voeding aanbieden. En dat is nog maar een begin.

'Den Abattoir' in Anderlecht

In de Brusselse wijk Kuregem is 'Foodmet' officieel geopend. In de 12.000 m² grote overdekte voedingsmarkt, op de site van de slachthuizen en markten in Anderlecht, bieden zo'n 50 handelaars verse voeding aan, waaronder flink wat exotische producten. Er is ook een kleine bistro voorzien.

 

De Foodmet staat via een doorgang in verbinding met de kleinere, reeds bestaande 'Freshmarket', die voornamelijk onderdak biedt aan vishandels en algemene voedingswinkels.

 

De nieuwe Foodmet, door de tv-collega's van TerZake lyrisch omschreven als "een stukje Barcelona in Kuregem", is voorlopig enkel open op dagen dat er ook buiten markt is (vrijdag, zaterdag en zondag), en dat van 7 tot 14 uur. De NV Abattoir, de initiatiefnemer van de Foodmet, is wel van plan om de openingstijden later uit te breiden. In de nabije toekomst moet er ook een stadsboerderij met viskwekerij op het dak komen, samen met een restaurant.

 

Met Foodmet is een investering van 19 miljoen euro gemoeid, waarvan 6 miljoen gesubsidieerd. Foodmet is de eerste stap in de realisatie van het masterplan voor de site van 'den Abattoir' van Anderlecht. Dat plan voorziet in de aanleg van een groot plein rond de overdekte markt, dat met een oppervlakte van 60.000 m² meteen het grootste marktplein van Brussel moet worden.

Tags: