Brussel verwelkomt duurzame voedingswinkels | RetailDetail

Brussel verwelkomt duurzame voedingswinkels

Brussel verwelkomt duurzame voedingswinkels

Ook in Brussel proberen een aantal initiatieven de band tussen producenten en verbruikers zo kort mogelijk te houden. Zo opent op 11 maart de coöperatieve kruidenierswinkel van La Vivrière - PoiDs Gourmand in Vorst en gaat op 5 mei de biosupermarkt in Etterbeek The Barn van start.

 

PoiDs Gourmand Vorst

PoiDs Gourmand wil zich losmaken van het commerciële aanbod in de warenhuizen. Het wil dat doen door terug te keren naar duurzame en gezonde voeding die geleverd wordt door een dertigtal kleine lokale producenten.

 

De producten worden via het internet verkocht. Aan huis bezorgen is kosteloos voor bestellingen vanaf 75 euro in België en 125 euro in Frankrijk.

 

In oktober 2016 besloten de initiatiefnemers echter ook een fysieke winkel te openen op het Sint-Denijsplein in Vorst. Hij gaat effectief van start op 11 maart 2017. Om de banden met de consumenten te versterken, zullen de producenten geregeld in de winkel aanwezig zijn.

 

The Barn Etterbeek

Zowat twee maanden later – op 5 mei – opent aan het Sint-Pietersplein in Etterbeek eveneens een biosupermarkt. Net als PoiDs Gourmant zal ‘The Barn’ vooral lokale producten verkopen, op een oppervlakte van 400 vierkante meter.

 

Barn staat daarbij voor Bio, Accessible, Respectful en New. Door rechtstreeks samen te werken met de producenten, kan The Barn de voeding immers aan lage prijzen aanbieden, aldus de initiatiefnemers.

 

De producten worden er in vrac aangeboden “omdat de beste kwaliteit getoond moet worden en niet verpakt”. In een aanpalende ruimte zullen in eerste instantie kookworkshops worden georganiseerd. Later wordt ze omgevormd tot restaurant met tuin.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".