Brussel verwelkomt duurzame voedingswinkels | RetailDetail

Brussel verwelkomt duurzame voedingswinkels

Brussel verwelkomt duurzame voedingswinkels

Ook in Brussel proberen een aantal initiatieven de band tussen producenten en verbruikers zo kort mogelijk te houden. Zo opent op 11 maart de coöperatieve kruidenierswinkel van La Vivrière - PoiDs Gourmand in Vorst en gaat op 5 mei de biosupermarkt in Etterbeek The Barn van start.

 

PoiDs Gourmand Vorst

PoiDs Gourmand wil zich losmaken van het commerciële aanbod in de warenhuizen. Het wil dat doen door terug te keren naar duurzame en gezonde voeding die geleverd wordt door een dertigtal kleine lokale producenten.

 

De producten worden via het internet verkocht. Aan huis bezorgen is kosteloos voor bestellingen vanaf 75 euro in België en 125 euro in Frankrijk.

 

In oktober 2016 besloten de initiatiefnemers echter ook een fysieke winkel te openen op het Sint-Denijsplein in Vorst. Hij gaat effectief van start op 11 maart 2017. Om de banden met de consumenten te versterken, zullen de producenten geregeld in de winkel aanwezig zijn.

 

The Barn Etterbeek

Zowat twee maanden later – op 5 mei – opent aan het Sint-Pietersplein in Etterbeek eveneens een biosupermarkt. Net als PoiDs Gourmant zal ‘The Barn’ vooral lokale producten verkopen, op een oppervlakte van 400 vierkante meter.

 

Barn staat daarbij voor Bio, Accessible, Respectful en New. Door rechtstreeks samen te werken met de producenten, kan The Barn de voeding immers aan lage prijzen aanbieden, aldus de initiatiefnemers.

 

De producten worden er in vrac aangeboden “omdat de beste kwaliteit getoond moet worden en niet verpakt”. In een aanpalende ruimte zullen in eerste instantie kookworkshops worden georganiseerd. Later wordt ze omgevormd tot restaurant met tuin.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.