Budget Food begint in Joure

Budgetsuper Budget Food begint nu ook in Joure

Budgetsuper Budget Food begint nu ook in Joure

Budget Food opent eind deze maand zijn achtste vestiging in Joure. De formule, die restpartijen aanbiedt, betrekt een locatie waar tot voor kort een Jumbo in was gevestigd.

Achtste winkel voor budgetformule

De formule vervolgt hiermee haar uitbreiding doorheen het land: half juli opende de zevende vestiging in Heino, in april waren er al openingen in Winschoten en Geleen (de eerste winkel in het zuiden van het land). BudgetFood had ook al winkels in Den Helder, Julianadorp, Wolvega en Musselkanaal. De winkel in Haarlem is inmiddels gesloten. De winkels zijn bij voorkeur gevestigd in de buurt van een servicesupermarkt.

 

De vestiging in Joure start in een pand waar tot begin deze maand een Jumbo in was gevestigd. Deze winkel moest sluiten vanwege de toenemende concurrentie en lagere omzet, verklaarde eigenaar Wiebe Zijlstra onlangs in de Jouster Courant. Vooral Lidl heeft volgens hem hier veel inkomsten weggesnoept: "Zes supermarkten op 13.000 inwoners is te veel.” Jumbo blijft in Joure wel geopend aan de Geert Knolweg.

 

Budget Food brengt restpartijen

De keten Budget Food verkoopt restpartijen voeding in een wekelijks variërend aanbod, waaronder sinds kort ook brood van een dag oud. Het assortiment van 400 tot 500 artikelen bevat voor 60 tot 70% restpartijen van A-merkproducten die ook bij servicesupermarkten te koop zijn. Ter vergelijking: een Lidl heeft rond de 1000 artikelen in het assortiment, een Albert Heijn XL-winkel telt zelfs 35.000 artikelen.

 

"Die partijen kunnen werkelijk van alles zijn, afhankelijk van wat er op de markt beschikbaar komt. Het kan gaan om restpartijen, overschotten of partijen waarvan de houdbaarheidsdatum in zicht komt of waarvan de verpakking is verouderd”, vertelt ondernemer Maarten Muller. Hij is eigenaar van Winstpallet in Schagen, de groothandel in restpartijen die Budgetfood ontwikkelde om producten direct van levensmiddelenfabrikanten aan de consument te verkopen. Muller werkt hierin samen met Albert Heijn-ondernemer Jaap van Vuure.

 

De formule startte twee jaar geleden in de Kop van Noord-Holland met winkels in Julianadorp, Den Helder en Haarlem (inmiddels gesloten). In de winkels staan partijen supermarktproducten die met 30 tot 70% korting aan de consument worden aangeboden. De winkels zijn tussen 400 en 600 m² groot en streven op de aspecten locatie, personeel en service de laagste prijs na.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top