Burger King nu ook officieel naar België | RetailDetail

Burger King nu ook officieel naar België

Burger King nu ook officieel naar België

Het hing al langer in de lucht, maar sinds vandaag is het ook officieel: de Amerikaanse hamburgerketen Burger King komt naar België. Dat bevestigt QSR Belgium, dat de Belgische vestigingen van Quick heeft overgenomen.

Quick wordt Burger King

Eind vorig jaar al werd Burger Kings Belgische concurrent Quick overgenomen door de Franse franchisehouders van Burger King, Groupe Bertrand, en de verwachting was dan ook al langer dat het Amerikaanse merk in ons land zou worden gelanceerd.

 

Toch kwam de uitrol van Burger King pas in een stroomversnelling nu Groupe Bertrand zijn Belgische en Luxemburgse Quicks verkoopt aan QSR. Die overname zou binnen de twee maanden gefinaliseerd moeten worden. Net als in Frankrijk zouden de vestigingen van Quick overgaan in Burger Kings. “We beogen een heel geleidelijke transformatie van de restaurants, in nauwe samenwerking met de franchisenemers, waarbij we rekening houden met de eigenheid en cultuur van beide landen", klinkt het bij QSR-topman Daniel Grossmann.

 

In België zijn er momenteel nog 92 Quick-vestigingen (waarvan 11 rechtstreeks worden beheerd door de keten), in Luxemburg worden alle 9 vestigingen in eigen beheer uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.