Burger King nu ook officieel naar België

Burger King nu ook officieel naar België

Het hing al langer in de lucht, maar sinds vandaag is het ook officieel: de Amerikaanse hamburgerketen Burger King komt naar België. Dat bevestigt QSR Belgium, dat de Belgische vestigingen van Quick heeft overgenomen.

Quick wordt Burger King

Eind vorig jaar al werd Burger Kings Belgische concurrent Quick overgenomen door de Franse franchisehouders van Burger King, Groupe Bertrand, en de verwachting was dan ook al langer dat het Amerikaanse merk in ons land zou worden gelanceerd.

 

Toch kwam de uitrol van Burger King pas in een stroomversnelling nu Groupe Bertrand zijn Belgische en Luxemburgse Quicks verkoopt aan QSR. Die overname zou binnen de twee maanden gefinaliseerd moeten worden. Net als in Frankrijk zouden de vestigingen van Quick overgaan in Burger Kings. “We beogen een heel geleidelijke transformatie van de restaurants, in nauwe samenwerking met de franchisenemers, waarbij we rekening houden met de eigenheid en cultuur van beide landen", klinkt het bij QSR-topman Daniel Grossmann.

 

In België zijn er momenteel nog 92 Quick-vestigingen (waarvan 11 rechtstreeks worden beheerd door de keten), in Luxemburg worden alle 9 vestigingen in eigen beheer uitgebaat.