Burger King nu ook officieel naar België | RetailDetail

Burger King nu ook officieel naar België

Burger King nu ook officieel naar België

Het hing al langer in de lucht, maar sinds vandaag is het ook officieel: de Amerikaanse hamburgerketen Burger King komt naar België. Dat bevestigt QSR Belgium, dat de Belgische vestigingen van Quick heeft overgenomen.

Quick wordt Burger King

Eind vorig jaar al werd Burger Kings Belgische concurrent Quick overgenomen door de Franse franchisehouders van Burger King, Groupe Bertrand, en de verwachting was dan ook al langer dat het Amerikaanse merk in ons land zou worden gelanceerd.

 

Toch kwam de uitrol van Burger King pas in een stroomversnelling nu Groupe Bertrand zijn Belgische en Luxemburgse Quicks verkoopt aan QSR. Die overname zou binnen de twee maanden gefinaliseerd moeten worden. Net als in Frankrijk zouden de vestigingen van Quick overgaan in Burger Kings. “We beogen een heel geleidelijke transformatie van de restaurants, in nauwe samenwerking met de franchisenemers, waarbij we rekening houden met de eigenheid en cultuur van beide landen", klinkt het bij QSR-topman Daniel Grossmann.

 

In België zijn er momenteel nog 92 Quick-vestigingen (waarvan 11 rechtstreeks worden beheerd door de keten), in Luxemburg worden alle 9 vestigingen in eigen beheer uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.