Buurtslagers' Vleeshallen worden overal Bon’Ap | RetailDetail

Buurtslagers' Vleeshallen worden overal Bon’Ap

Buurtslagers' Vleeshallen worden overal Bon’Ap

De Oost-Vlaamse slagerijketen Buurtslagers gaat binnenkort al zijn Vleeshallen omvormen tot het maaltijdwinkelconcept Bon’Ap. Momenteel zijn er ongeveer twintig Buurtslagers’ Vleeshallen.

Omgevormd tegen eind 2016

“Buurtslagers vind je in supermarkten als Lidl, Smatch, Carrefour en AD Delhaize. Daarnaast heb je de Bon’Ap-maaltijdwinkels, vroeger de Buurtslagers’ Vleeshallen”, stelt marketing- en communicatieverantwoordelijke Walt Lippens aan Made in Oost-Vlaanderen. Tegen eind 2016 moeten alle Buurtslagers’ Vleeshallen omgevormd zijn naar het concept van Bon’Ap. Daar biedt het huisgemaakte bereide voeding, fijne vleeswaren, salades, groenten en kant-en-klaarmaaltijden aan.

 

“En Buurtslagers is een mooi alternatief voor de vleeswaren die de supermarkten zelf aanbieden. In plaats van voorverpakte, industriële waren bieden wij als ‘geïndustrialiseerde ambachtelijke slagerij’ de mix aan: het echte stuk rosbief of het vleesbroodje op grootmoeders wijze, naast het doordeweekse, betaalbare aanbod”, aldus Lippens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.