Carlsberg toont ecologische Green Fiber Bottle

Carlsberg toont ecologische Green Fiber Bottle

Carlsberg toont ecologische Green Fiber Bottle

Bierproducent Carlsberg heeft een eerste fysiek prototype getoond van de Green Fiber Bottle. Die fles wordt gemaakt van duurzaam gewonnen houtvezel. Carlsberg wil het flesje graag in 2018 op de markt brengen.

Volledig biologisch afbreekbaar

De fles is het resultaat van een samenwerking tussen Carlsberg en het Deense verpakkingsbedrijf EcoXpac, die vorig jaar besloten samen op zoek te gaan naar een mogelijkheid om een duurzaam ontwikkelde fles te produceren.

 

De volledige fles zal gemaakt worden van biologisch afbreekbare materialen, inclusief de kroonkurk. Daarbij zal voornamelijk gebruik gemaakt worden van houtvezel.

 

“In het begin zal het natuurlijk maar een klein deel van de verpakkingsmix zijn, maar we hebben hoge verwachtingen voor de fles, en we geloven dat het nieuwe en interessante ervaringen kan brengen naar onze klanten en dat het ons zal helpen om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, door gebruik te maken van een hernieuwbare ruwe grondstof.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.