Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers | RetailDetail

Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers

Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers

De Franse regering wil een rechtszaak starten tegen supermarktketen Carrefour. Die zou zijn Europese leveranciers onder druk hebben gezet om lagere prijzen af te dwingen. Ook andere retailers worden mogelijk aangeklaagd.

Prijsonderhandelingen

Eerder dit jaar was er protest van melk- en vleesproducenten, die vonden dat ze op een oneerlijke manier onder druk werden gezet door de supermarktbedrijven, waardoor ze hun producten met verlies moesten verkopen. De Franse regering blijkt nu een gelijkaardig besluit te hebben genomen. Uit een onderzoek is gebleken dat Carrefour lagere prijzen heeft afgedwongen bij leveranciers, door te stellen dat ze anders niet zouden mogen deelnemen aan de nieuwe gesprekken over de jaarlijkse prijsonderhandelingen.

 

Die prijsonderhandelingen voor 2017 zijn momenteel aan de gang in Frankrijk en de regering heeft retailers gewaarschuwd om de prijzen niet nog verder naar beneden te duwen. De komende weken worden er mogelijk nog retailers aangeklaagd door de Franse regering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.