Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers | RetailDetail

Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers

Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers

De Franse regering wil een rechtszaak starten tegen supermarktketen Carrefour. Die zou zijn Europese leveranciers onder druk hebben gezet om lagere prijzen af te dwingen. Ook andere retailers worden mogelijk aangeklaagd.

Prijsonderhandelingen

Eerder dit jaar was er protest van melk- en vleesproducenten, die vonden dat ze op een oneerlijke manier onder druk werden gezet door de supermarktbedrijven, waardoor ze hun producten met verlies moesten verkopen. De Franse regering blijkt nu een gelijkaardig besluit te hebben genomen. Uit een onderzoek is gebleken dat Carrefour lagere prijzen heeft afgedwongen bij leveranciers, door te stellen dat ze anders niet zouden mogen deelnemen aan de nieuwe gesprekken over de jaarlijkse prijsonderhandelingen.

 

Die prijsonderhandelingen voor 2017 zijn momenteel aan de gang in Frankrijk en de regering heeft retailers gewaarschuwd om de prijzen niet nog verder naar beneden te duwen. De komende weken worden er mogelijk nog retailers aangeklaagd door de Franse regering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.