Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit

Carrefour Belgium

Klanten van Carrefour kunnen de boodschappen voortaan ook in Parijs binnen het halfuur aan huis laten leveren door koeriers van Deliveroo. In België breidt de samenwerking uit naar Antwerpen en Gent.

 

Keuze uit duizend producten

Carrefour en Deliveroo werken al enige tijd samen in België, Italië en Spanje, maar nu is ook de Franse thuismarkt aan de beurt. Inwoners van Parijs kunnen vanaf deze week de boodschappen in minder dan dertig minuten aan de deur bezorgd krijgen. De komende maanden breidt de dienst bovendien uit naar een tiental bijkomende Franse steden.

 

Ook in België schakelt de samenwerking in een hogere versnelling: na de start begin maart in Brussel en Luik, start de dienst nu ook in Antwerpen (in april) en in Gent (in mei). In Italië dekken Carrefour en Deliveroo samen al vijftig grote steden, in Spanje is het partnerschap al actief sinds het voorjaar van 2020.

 

Shoppers hebben de keuze uit een assortiment van een duizendtal referenties. Met de samenwerking wil Carrefour zijn klanten nog meer snelle bezorgopties aanbieden in de belangrijkste Europese steden. De retailer werkt sinds vorig jaar ook al samen met Uber Eats in Frankrijk en België, en heeft ook zijn eigen bezorgservice ShipTo, die boodschappen door een personal shopper met de elektrische bakfiets laat bezorgen in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik. Volgens de retailer zijn die verschillende diensten complementair en neemt de vraag van consumenten naar thuisbezorgen sterk toe sinds de coronacrisis.