Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

 

Activering

De extra premie van maximaal 500 euro komt bovenop de 2.500 euro per werknemer die Carrefour eerder al voorziet voor outplacement. De retailer komt hiermee tegemoet aan de vraag van minister van werk Kris Peeters om ‘iets extra’ te doen rond activering. In totaal zouden ongeveer 600 medewerkers in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) stappen, het vroegere brugpensioen. Op dat plan kwam veel kritiek, onder andere van arbeidseconomen en van enkele Vlaamse politici.

 

Het is nu aan Peeters om het herstructureringsplan van Carrefour al dan niet goed te keuren. De minister wacht daarvoor nog op twee adviezen: één juridisch advies en een advies van een federaal comité dat later vandaag bijeenkomt. Hij kreeg eerder al wel een positief advies van de Waalse en Brusselse regeringen, maar niet van Vlaams minister van werk Philippe Muyters, die het akkoord een ‘verkeerd signaal’ vindt.