Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

 

Concurrentiële prijzen

Carrefour overweegt voor de komende vijf jaar een duurzame samenwerking met Système U om meer concurrentiële prijzen af te dwingen op de Franse retailmarkt. Deze aankoopalliantie zou de competitiviteit van beide bedrijven moeten versterken en wordt mogelijk ook uitgebreid naar aankopen die niets met handel te maken hebben, zo valt te horen bij Carrefour. Elk bedrijf zou wel zijn eigen commercieel en promotioneel beleid blijven voeren.

 

Begin deze maand kondigde Bloomberg nog een andere aankoopalliantie in de maak aan: die tussen Casino en Auchan, twee andere spelers die de druk voelen van internationale spelers zoals Amazon op de Franse markt. Système U heeft overigens even overwogen om ook in die alliantie te stappen – een logische stap gezien zijn langdurige samenwerking met Auchan – maar het is uiteindelijk het voorstel van een partnerschap met Carrefour dat het gehaald heeft.

 

De nieuwe overeenkomst zou ook de landbouwsector ten goede komen, verduidelijkt Carrefour, want “een referentiepartnerschap voor prijzen en volumes zou op langere termijn ook voor de exploitanten een eerlijkere verloning kunnen opleveren.” De samenwerking zou vanaf de herfst opgestart worden.