Carrefour en Système U onderhandelen over 5 jaar samenwerking

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

 

Concurrentiële prijzen

Carrefour overweegt voor de komende vijf jaar een duurzame samenwerking met Système U om meer concurrentiële prijzen af te dwingen op de Franse retailmarkt. Deze aankoopalliantie zou de competitiviteit van beide bedrijven moeten versterken en wordt mogelijk ook uitgebreid naar aankopen die niets met handel te maken hebben, zo valt te horen bij Carrefour. Elk bedrijf zou wel zijn eigen commercieel en promotioneel beleid blijven voeren.

 

Begin deze maand kondigde Bloomberg nog een andere aankoopalliantie in de maak aan: die tussen Casino en Auchan, twee andere spelers die de druk voelen van internationale spelers zoals Amazon op de Franse markt. Système U heeft overigens even overwogen om ook in die alliantie te stappen – een logische stap gezien zijn langdurige samenwerking met Auchan – maar het is uiteindelijk het voorstel van een partnerschap met Carrefour dat het gehaald heeft.

 

De nieuwe overeenkomst zou ook de landbouwsector ten goede komen, verduidelijkt Carrefour, want “een referentiepartnerschap voor prijzen en volumes zou op langere termijn ook voor de exploitanten een eerlijkere verloning kunnen opleveren.” De samenwerking zou vanaf de herfst opgestart worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.