Carrefour experimenteert met nieuw buurtconcept in Parijs

Carrefour experimenteert met nieuw buurtconcept in Parijs

Carrefour City, zeg maar de Franse tegenhanger van onze Carrefour Express, experimenteert in Parijs met een nieuw concept waarin zelfs plaats is voor een bar en een bibliotheek. Dat heet dan “Gezellig buurten in de buurtwinkel”.

Meer dan ooit ‘one stop shop’

De nieuwste generatie van Carrefour City profileert zich meer dan ooit als een gezellige buurtwinkel waar de Parijzenaars niet alleen voor hun dagelijkse aankopen (6.800 referenties op circa 400 m²) maar ook voor tal van diensten terechtkunnen. Zo is er een postpunt (waar de klant postzegels kan kopen en aangetekende zendingen en pakjes kan brengen of afhalen), maar ook een ‘conciergedienst’ waar de klant terechtkan voor kleine herstellingen en retouches aan kledij en schoeisel.

 

Daarnaast valt vooral de bar op, waar buurtbewoners een glas kunnen drinken (gekoelde dranken, inclusief wijn, zijn beschikbaar) en een babbeltje slaan of een boek lezen uit de minibibliotheek (die overigens ook voor niet-kopers toegankelijk is).

 

De Carrefour City aan de Avenue de Malakoff pakt voorts uit met een afhaaldienst specifiek voor wijnen, een cocktailhoek (waar alle noodzakelijke ingrediënten samen te vinden zijn), een ruim assortiment snacks en koffiekoeken, een groot aanbod verse én voorversneden groenten en fruit (met de nadruk op lokaal en bio) en een installatie om zelf vers vruchtensap te persen.

 

Carrefour wil het nieuwe concept zo snel mogelijk uitrollen naar alle 700 Carrefour City’s in Frankrijk. Benieuwd wanneer de eerste innovaties uit dit interessante concept zullen overwaaien naar ons land, het spreekwoord “Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel” indachtig.