Carrefour experimenteert met nieuw buurtconcept in Parijs

Carrefour experimenteert met nieuw buurtconcept in Parijs

Carrefour experimenteert met nieuw buurtconcept in Parijs

Carrefour City, zeg maar de Franse tegenhanger van onze Carrefour Express, experimenteert in Parijs met een nieuw concept waarin zelfs plaats is voor een bar en een bibliotheek. Dat heet dan “Gezellig buurten in de buurtwinkel”.

Meer dan ooit ‘one stop shop’

De nieuwste generatie van Carrefour City profileert zich meer dan ooit als een gezellige buurtwinkel waar de Parijzenaars niet alleen voor hun dagelijkse aankopen (6.800 referenties op circa 400 m²) maar ook voor tal van diensten terechtkunnen. Zo is er een postpunt (waar de klant postzegels kan kopen en aangetekende zendingen en pakjes kan brengen of afhalen), maar ook een ‘conciergedienst’ waar de klant terechtkan voor kleine herstellingen en retouches aan kledij en schoeisel.

 

Daarnaast valt vooral de bar op, waar buurtbewoners een glas kunnen drinken (gekoelde dranken, inclusief wijn, zijn beschikbaar) en een babbeltje slaan of een boek lezen uit de minibibliotheek (die overigens ook voor niet-kopers toegankelijk is).

 

De Carrefour City aan de Avenue de Malakoff pakt voorts uit met een afhaaldienst specifiek voor wijnen, een cocktailhoek (waar alle noodzakelijke ingrediënten samen te vinden zijn), een ruim assortiment snacks en koffiekoeken, een groot aanbod verse én voorversneden groenten en fruit (met de nadruk op lokaal en bio) en een installatie om zelf vers vruchtensap te persen.

 

Carrefour wil het nieuwe concept zo snel mogelijk uitrollen naar alle 700 Carrefour City’s in Frankrijk. Benieuwd wanneer de eerste innovaties uit dit interessante concept zullen overwaaien naar ons land, het spreekwoord “Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel” indachtig.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.