Carrefour experimenteert met stadslandbouw | RetailDetail

Carrefour experimenteert met stadslandbouw

Carrefour experimenteert met stadslandbouw
Shutterstock

Carrefour heeft in Frankrijk enkele projecten lopen waarbij wordt geëxperimenteerd met stadslandbouw. Onder andere op het dak van het hoofdkwartier in Massy worden zo groenten en fruit geteeld.

Aeroponics

Op het dak van het gebouw wordt 200 m² ingezet voor de teelt van groenten en fruit met behulp van een aeroponics-systeem, dat de planten besproeit met water dat de nodige voedingsstoffen bevat, maar geen gebruik maakt van grond om de planten in neer te poten. De producten die op het dak van het hoofdkantoor worden geteeld, worden beschikbaar gesteld voor de werknemers in het gebouw, terwijl de overblijvende producten naar een Carrefour Market in de buurt gaan.

 

In Sainte-Geneviève-des-Bois teelt Carrefour op een beperkte ruimte groenten en fruit en in 2018 komt er ook een tuin in de buurt van een Carrefour Market, die in 2018 in Parijs moet openen aan de Boulevard de Charonne. Voor deze drie projecten wordt er steevast samengewerkt met het bedrijf Agripolis. In Mérignac wordt er zelfs werk gemaakt van een tuin van maar liefst 6.000 m², die in de buurt van de hypermarkt zijn plaats krijgt.

 

Tot slot is er in Villiers-en-Bière ook een tuin gemaakt van 1.200 m², in samenwerking met de studenten land- en tuinbouw van de school Bougainville de Brie-Comte-Robert. Die zal vooral educatieve doeleinden hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.