Carrefour experimenteert met stadslandbouw | RetailDetail

Carrefour experimenteert met stadslandbouw

Carrefour experimenteert met stadslandbouw
Shutterstock

Carrefour heeft in Frankrijk enkele projecten lopen waarbij wordt geëxperimenteerd met stadslandbouw. Onder andere op het dak van het hoofdkwartier in Massy worden zo groenten en fruit geteeld.

Aeroponics

Op het dak van het gebouw wordt 200 m² ingezet voor de teelt van groenten en fruit met behulp van een aeroponics-systeem, dat de planten besproeit met water dat de nodige voedingsstoffen bevat, maar geen gebruik maakt van grond om de planten in neer te poten. De producten die op het dak van het hoofdkantoor worden geteeld, worden beschikbaar gesteld voor de werknemers in het gebouw, terwijl de overblijvende producten naar een Carrefour Market in de buurt gaan.

 

In Sainte-Geneviève-des-Bois teelt Carrefour op een beperkte ruimte groenten en fruit en in 2018 komt er ook een tuin in de buurt van een Carrefour Market, die in 2018 in Parijs moet openen aan de Boulevard de Charonne. Voor deze drie projecten wordt er steevast samengewerkt met het bedrijf Agripolis. In Mérignac wordt er zelfs werk gemaakt van een tuin van maar liefst 6.000 m², die in de buurt van de hypermarkt zijn plaats krijgt.

 

Tot slot is er in Villiers-en-Bière ook een tuin gemaakt van 1.200 m², in samenwerking met de studenten land- en tuinbouw van de school Bougainville de Brie-Comte-Robert. Die zal vooral educatieve doeleinden hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".