Carrefour experimenteert met stadslandbouw

Carrefour experimenteert met stadslandbouw

Carrefour heeft in Frankrijk enkele projecten lopen waarbij wordt geëxperimenteerd met stadslandbouw. Onder andere op het dak van het hoofdkwartier in Massy worden zo groenten en fruit geteeld.

Aeroponics

Op het dak van het gebouw wordt 200 m² ingezet voor de teelt van groenten en fruit met behulp van een aeroponics-systeem, dat de planten besproeit met water dat de nodige voedingsstoffen bevat, maar geen gebruik maakt van grond om de planten in neer te poten. De producten die op het dak van het hoofdkantoor worden geteeld, worden beschikbaar gesteld voor de werknemers in het gebouw, terwijl de overblijvende producten naar een Carrefour Market in de buurt gaan.

 

In Sainte-Geneviève-des-Bois teelt Carrefour op een beperkte ruimte groenten en fruit en in 2018 komt er ook een tuin in de buurt van een Carrefour Market, die in 2018 in Parijs moet openen aan de Boulevard de Charonne. Voor deze drie projecten wordt er steevast samengewerkt met het bedrijf Agripolis. In Mérignac wordt er zelfs werk gemaakt van een tuin van maar liefst 6.000 m², die in de buurt van de hypermarkt zijn plaats krijgt.

 

Tot slot is er in Villiers-en-Bière ook een tuin gemaakt van 1.200 m², in samenwerking met de studenten land- en tuinbouw van de school Bougainville de Brie-Comte-Robert. Die zal vooral educatieve doeleinden hebben.