Carrefour Express opent ‘revolutionair’ concept in Brussel

Carrefour Express
Foto's Carrefour

Gemaksformule Carrefour Express lanceert een nieuw winkelconcept waarin foodservice, vers en bio nog meer ruimte krijgen. Een eerste testwinkel opent vandaag in het centrum van de hoofdstad.

 

Winkel met restaurant

De nieuwe winkelformule opende vanochtend in de Koloniënstraat in het centrum van Brussel, tussen het Centraal Station en de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. "Het wordt een revolutie!" belooft franchisedirecteur Giosino Cornacchia van Carrefour België tegenover RetailDetail. "Kruidenierswaren brengen we er zeer compact, om meer ruimte te maken voor vers: bakkerij, traiteur, groenten en fruit… Er is ook veel aandacht voor bio en voor het merk Carrefour. Bovendien voorzien we een saladbar, een soepbar en een pizzabar in een restauratiegedeelte met tafels en stoelen voor consumptie ter plaatse."

 

De testwinkel in eigen beheer is 190 m² groot, waarvan 40 m² op een mezzanine. Carrefour wil de nieuwe aanpak eerst testen op een drukke passagelocatie; later ontwikkelt de retailer dan ook aangepaste formules voor residentiële, rurale en ‘to go’ locaties.

 

Carrefour Express heeft momenteel 303 winkels in België. Het gros daarvan is intussen omgebouwd naar de recentste formulevariant ‘2.1’. Het enseigne opende dit jaar al dertien nieuwe winkels, er zitten er nog vier in de pijplijn voor het einde van het jaar. Meer over de plannen van de retailer lees je binnenkort in een uitgebreid interview met Giosino Cornacchia.