Carrefour Express in Ukkel heropent volgens nieuw concept

Carrefour Express in Ukkel heropent volgens nieuw concept

Carrefour heeft in Ukkel de Express-vestiging aan de Waterloolaan heropend volgens het nieuwe concept van de buurtwinkelketen. Daarbij krijgen klanten onder andere de mogelijkheid om hun aankopen ook ter plaatse te nuttigen.

 

Lockers voor bestellingen en herstellers

Bij binnenkomst stoten klanten onmiddellijk op de bakkerij, waar ze heel wat producten vinden die ter plaatse worden gebakken. Vlakbij is een hoekje geïnstalleerd met gratis wifi en stopcontacten, waar klanten hun ontbijt of lunch kunnen verorberen. Daar vinden ze ook een fruitpers, een koffieapparaat, een soepbar, een microgolfoven en een bibliotheek om gratis boeken te ruilen.

 

Daarnaast zijn er in de winkel lockers te vinden waar online bestellingen geleverd kunnen worden, maar waar klanten ook items kunnen achterlaten, zoals schoenen of een smartphone die hersteld moeten worden. Die worden later dan opgehaald door een hersteller en nadien terug geplaatst wanneer ze klaar zijn.

 

De winkel in Ukkel heeft een oppervlakte van 370 vierkante meter, waarbij werd gekozen voor lage meubels, zodat de klant een goed overzicht heeft over heel de winkel. Daarnaast heeft elke afdeling zijn eigen identiteit gekregen en zijn er overal kleine tips en suggesties te vinden. Zo zijn er afdelingen voor Streekproducten, Bio&Gezondheid, Apéro Time en Cheese & Wine.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top