Carrefour fietst met ShipTo richting Antwerpen

Bezorgdienst ShipTo van Carrefour breidt uit naar Antwerpen

ShipTo, de ecologische laatste mijloplossing van Carrefour België, heeft ambitieuze toekomstplannen. De fietsbezorgdienst gaat vanaf 6 november van start in Antwerpen en laat nieuwe retailers – waaronder Medi-Market – aansluiten.

 

Succesvolle lancering

In de ShipTo-app kiest de klant de winkel waar hij wil kopen, voegt de producten toe aan het winkelmandje en plaatst zijn bestelling. Vervolgens gaat een 'personal shopper' in de gekozen winkel de boodschappen ophalen en per bakfiets bezorgen. De shopper suggereert alternatieven wanneer een artikel niet voorradig is of wanneer er goedkopere alternatieven zijn, bijvoorbeeld door kortingsacties. Klanten kunnen de locatie van de koerier op een kaart volgen en ontvangen meteen informatie over de status van hun bestelling. De dienstverlening kost vijf euro en richt zich tot mensen die weinig tijd hebben of minder mobiel zijn.

 

Carrefour lanceerde de fietskoerierdienst vorig jaar in Brussel en zag dat de lancering meteen een succes was. Al snel werd de bezorgzone uitgebreid en werd de dienst ook op zondag beschikbaar. De vloot telt nu 28 cargofietsen. Momenteel zijn 24 Carrefour-winkels op de app aangesloten. Ook Rob The Gourmet’s Market en de eerste Carrefour Bio winkel doen mee.

 

Vanaf eind november zal ook parafarmacieketen Medi-Market aansluiten. Bovendien is Carrefour in gesprek met verschillende andere grote retailers, meldt innovatiedirecteur Arnaud Lesne, die ons zopas op het RetailDetail Food Congress nog een primeur meegaf: op 6 november gaat de bezorgdienst ook van start in Antwerpen. Later dit jaar volgt een test in Bergen, daarna staat ook Gent op de to do lijst.