Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen | RetailDetail

Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen

Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen

De Carrefour Hypermarkt aan de Herkenrodesingel in Hasselt gaat oudere en andersvalide klanten helpen tijdens het boodschappen doen. Die kunnen voortaan beroep doen op een personal shopper, die hen door de winkel begeleidt.

 

Zorginstellingen ontlasten

In de Hypermarkt in Hasselt zal elke dinsdag tussen 13u en 15u een speciaal team aanwezig zijn, dat de klanten kan begeleiden. Voorlopig gaat het over een testcase, die mogelijk ook zijn weg kan vinden naar de rest van Vlaanderen.

 

“Onze winkel in Hasselt heeft verschillende zorginstellingen in de nabije omgeving. Zij moeten eigen begeleiders inschakelen om hun mensen te helpen bij het boodschappen doen. Soms worden ouderen ook met de taxi naar de winkel gebracht, maar moeten ze alsnog op eigen houtje gaan winkelen”, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste Outryve aan Het Laatste Nieuws.

 

Voorlopig wordt de service dus enkel op dinsdag beschikbaar, maar als de vraag groot genoeg is, dan komt hij mogelijk ook op meerdere dagen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Carrefour met dergelijk initiatief op de proppen komt. Ook in Bergen is er al een supermarkt van de keten, waar bepaalde klanten beroep kunnen doen op de personal shoppers. “In Bergen zijn de klanten ons alvast erg dankbaar”, aldus nog Outryve.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.