Carrefour herstructureert in Italië

Shutterstock.com

Carrefour Italië heeft tegenover de vakbonden bevestigd dat het 106 eigen winkels gaat sluiten. 769 mensen zouden hun baan verliezen. De retailer hoopt met de herstructurering weer winstgevend te worden. 

 

Dalende omzet

Het gaat 82 Carrefour Express- en 24 Carrefour Market-winkels, meldt de krant Corriere della Sera. Al die winkels baat de supermarktketen momenteel in eigen beheer uit. De regio Lombardije zou het zwaarst getroffen worden door de herstructurering, met een verlies van zo’n 300 arbeidsplaatsen.

 

Volgens de retailer dringen structurele maatregelen zich op, omdat de omzet en het aantal klanten blijven dalen. De supermarktketen hoopt in 2022 het break-evenpunt weer te bereiken. In oktober doken al berichten op over het plan van Carrefour om in de loop van 2022 106 supermarkten en minimarkten te verkopen aan lokale ondernemers.

 

Afvloeiingsplan

Carrefour Italië heeft de vakbonden garanties gegeven dat het afvloeiingsplan uitsluitend op vrijwillige basis zal worden uitgevoerd. Volgens de retailer toont het herstelplan “de wens van het bedrijf aan om in Italië te blijven en te blijven investeren, met als doel terug te keren naar winstgevendheid en een blijvende en duurzame groei".

 

Carrefour exploiteert 1450 winkels in Italië. De supermarktketen stelt er meer dan 16.000 mensen tewerk.