Carrefour kiest voor prijsvergelijkingen | RetailDetail

Carrefour kiest voor prijsvergelijkingen

Carrefour kiest voor prijsvergelijkingen
Shutterstock

Supermarktbedrijf Carrefour gaat de rechtstreekse concurrentie aan met lokale vestigingen van concurrenten als Lidl en Aldi. Dat doet het door middel van prijsvergelijkingen die aan de ingang van de supermarkten te vinden zijn.

“Ludieke actie”

Klanten van de Carrefour Market in Bilzen vonden aan de ingang van de supermarkt twee uitvergrote kastickets van Carrefour en Lidl, waarmee Carrefour wil bewijzen dat het goedkoper is dan de concurrentie. “Een ludieke actie, die inmiddels is afgelopen en waarmee we wilden tonen dat Lidl niet het monopolie op lage prijzen heeft”, zegt Danny Hendriks, de Nederlandse zaakvoerder van de Carrefour in Bilzen aan HBvL. “In Nederland is dit soort vergelijkende reclame al jaren ingeburgerd. De klanten in Bilzen reageren alvast positief. Lidl? Nog niets van gehoord, maar dit is zeker geen oorlogsverklaring. Simpelweg een actie met een knipoog.”

 

Bij Lidl noemen ze de prijsvergelijking een momentopname, die geen correcte weergave van de prijs is. “Lidl hanteert dezelfde prijzen in álle Belgische filialen. Dat is bij de lokale Carrefour Markets niet het geval”, zegt  woordvoerster Isabelle Colbrandt. Als meerdere Carrefours onder onze prijzen duiken, zullen wij altijd reageren. Maar een tijdelijke vergelijking met één lokale winkel is niet correct. Als je willekeurig producten zou kiezen, ben ik ervan overtuigd dat Lidl als goedkoopste uit de bus.”

 

“Geen prijzenoorlog”

Ook bij de hypermarkten wordt een gelijkaardige strategie gehanteerd. Daar posteert Carrefour sinds kort twee volle winkelkarren met A-merken, waarbij er steevast eentje werd gevuld bij de concurrentie in de buurt. “We viseren niet één supermarkt, we willen gewoon aantonen dat onze prijzen bijzonder competitief zijn”, stelt woordvoerder Baptiste van Outryve. Op een prijzenoorlog is hij echter niet uit. “Wij monitoren al jaren onze prijzen, en zullen dat blijven doen.”

 

Volgens Jorg Snoeck van RetailDetail lijkt er toch een prijzenoorlog aan te komen, vooral omdat de discounters steeds meer A-merken aanbieden. “Vroeger verdiende Carrefour geld op zo’n pot Nutella, maar tegenwoordig dient diezelfde pot om klanten te lokken. Het gevolg is een race naar de bodem waarvan het einde nog lang niet in zicht is”, zegt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top