Carrefour laat klanten boodschappen leveren met Merci Voisin | RetailDetail

Carrefour laat klanten boodschappen leveren met Merci Voisin

Carrefour laat klanten boodschappen leveren met Merci Voisin
Shutterstock

Supermarktgroep Carrefour heeft in Frankrijk met Merci Voisin een nieuw platform gelanceerd, dat klanten toelaat online boodschappen aan huis te laten leveren tegen een vergoeding. Een Uber voor boodschappen, zeg maar.

Gelijkaardig concept in België

Klanten die gebruik willen maken van Merci Voisin kunnen zich aanmelden op de applicatie van het platform. Zo kunnen ze beslissen om hun boodschappen door andere consumenten aan huis te laten leveren of om zelf aan de slag te gaan als koerier. In ruil voor hun diensten krijgen de koeriers een kleine vergoeding. Daarnaast zal hun werk na elke levering beoordeeld worden, zodat gebruikers weten welke koeriers over een goede reputatie beschikken.

 

Dergelijke initiatieven zijn er al meer te vinden, maar het is toch niet zo vreemd dat Carrefour met een eigen platform op de proppen komt. Om te beginnen is het een vertrouwde naam, wat ervoor zorgt dat klanten minder schroom hebben om het platform te gebruiken. Daarnaast beschikt het over voldoende klanten om voldoende deelnemers te vinden, zodat klanten in de meeste gevallen iemand kunnen vinden die de boodschappen bij hen kan leveren op het moment dat past voor de gebruiker.

 

Ook in België voert Carrefour al een tijdje een gelijkaardige test uit, in samenwerking met bringr van Bpost. Dat platform doet beroep op privékoeriers op basis van hun locatie en heeft zijn service het voorbije jaar stelselmatig uitgebreid naar een groot deel van België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top