Carrefour lanceert eigen flitsbezorgdienst

Carrefour

Amper enkele dagen nadat bekend werd dat Carrefour een minderheidsbelang heeft genomen in de Franse start-up Cajoo, kondigt de supermarktketen de lancering aan van een eigen expresbesteldienst in Frankrijk

 

Nog veel vragen

Volgens Linéaires zou Carrefour willen starten met een duizendtal referenties die binnen het kwartier bezorgd kunnen worden. Toch blijft er nog veel onduidelijkheid: zo is er nog geen officiële lanceringsdatum bekend en ook over de naam van de nieuwe dienst is het laatste woord nog niet gezegd. "Carrouf" draagt de voorkeur weg van de retailer, maar via een enquête kunnen ook de klanten hun stem laten horen. Daardoor maken de alternatieven “Carrefour Now” en “Carrefour Sprint” nog steeds een kans. Die laatste benaming wordt overigens al een jaar in Polen gebruikt, voor leveringen in maximaal drie uur.

 

Begin deze maand kondigde Carrefour aan dat het een belang had genomen in flitskoerier Cajoo. Nu is het de eerste grote retailer die zich ook op eigen houtje volop in de strijd gooit, al test concurrent Auchan ook al een vergelijkbare dienst uit in Bordeaux. De grote foodretailers vrezen wellicht marktaandeel te verliezen aan de ultrasnelle bezorgdiensten, die in tegenstelling tot Deliveroo en Uber Eats niet vanuit bestaande partnerwinkels leveren, maar wel vanuit hun eigen ‘dark stores’. 

 

In Frankrijk zijn er intussen een tiental flitskoeriers actief, waaronder Dija, Flink, Getir en Gorillas. Cajoo is reeds aanwezig in Bordeaux, Lille, Lyon, Montpellier, Nice, Parijs en Toulouse. Concurrent Gorillas ging recent van start in Antwerpen en Brussel. In de hoofdstad is ook flitsbezorger DingDong actief.