Carrefour lanceert maaltijdbox nu ook officieel | RetailDetail

Carrefour lanceert maaltijdbox nu ook officieel

Carrefour lanceert maaltijdbox nu ook officieel

Vanaf vandaag kunnen klanten van Carrefour de Simply You Box bestellen, de maaltijdbox die de supermarktketen al een tijdje testte. Vanaf 13 maart kunnen de boxen worden afgehaald in 85 winkels over het hele land.

Bestellen voor donderdag

De maaltijdbox voorziet twee of vier personen van drie maaltijden per week, waarbij klanten kunnen kiezen uit drie klassieke, drie 'familievriendelijke' en drie vegetarische gerechten. De keten belooft alvast steeds seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische oorsprong. Naast de ingrediënten bevat de doos een fiche met de recepten, maar klanten kunnen ook een video van het recept op hun tablet of smartphone raadplegen. Kruiden en bakproducten zitten dan weer niet in de doos, al kan de klant die uiteraard makkelijk bij Carrefour bijbestellen.

 

De website van de maaltijdbox laat steeds de keuzemogelijkheden voor de komende vier weken zien. Een klant kan dus maximaal voor vier weken tegelijk bestellen, een minimumperiode is er echter niet. De box bestellen moet vóór donderdag middernacht, dan kan de box op maandag worden opgehaald. Betalen moet (in tegenstelling tot tijdens de proef) nu wel meteen, omdat de keten merkte dat het achteraf in de winkel betalen te veel vertraging veroorzaakte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".