Carrefour market toont ‘highlife’ variant in Woluwe | RetailDetail

Carrefour market toont ‘highlife’ variant in Woluwe

Carrefour market toont ‘highlife’ variant in Woluwe

In Sint-Pieters-Woluwe opende Carrefour market een supermarkt in een nieuw, chic kleedje: de warme winkelinrichting en het aangepaste assortiment bezorgen de winkel een upscale positionering.  

Hoofdrol voor versmarkt

De nieuwe Carrefour ligt in de Gebroeders Legrainlaan, aan de Vogelzang in Sint-Pieters-Woluwe: een ‘betere’ wijk, zeg maar.  De winkel speelt dan ook in op de behoeften en verwachtingen van de shoppers in deze zone.


Het resultaat is een winkel met een meer upscale positionering, waarin vooral de versmarkt een hoofdrol speelt. Shoppers ontdekken er een aantal nieuwigheden zoals gerijpt vlees en een rijpingskamer, een vernieuwde wijnafdeling, een aanbod losse producten en nieuwe referenties die niet in andere Carrefour market-winkels te vinden zijn. Carré Associates stond in voor de strategische studie en het winkelontwerp. 

 

Warme materialen

Carrefour Market Europe is met minder dan 1.000 m² verkoopoppervlakte geen grote winkel, maar biedt de lokale klanten wel alles wat ze nodig hebben. De inrichting is aantrekkelijk, modern, authentiek, met warme materialen als hout en baksteen. Speelse communicatie is overvloedig aanwezig, maar wordt nergens opdringerig.

 

“Het gaat niet om een nieuw concept”, benadrukt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve: “We zijn al enkele jaren bezig met de modernisering van Carrefour market. Daarbij wil de formule zich steeds aanpassen aan de lokale bevolking. We hebben momenteel drie varianten met elk een andere ‘look & feel’. Het klassieke model is intussen bekend. In Brasschaat en Boondael kun je ons ‘urban’ model ontdekken. En Carrefour market Europe is wat we ons ‘highlife’ model noemen.” De winkel is open sinds twee maanden en bijkomende openingen staan op de planning. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top