Carrefour opent tweede Market ‘nieuwe stijl’ in Etterbeek

Foto's: Carrefour Belgium

De Carrefour Market in Etterbeek is heropend volgens een nieuw winkelconcept. Het is pas de tweede in haar soort in België, met extra aandacht voor gezondheid en verspilling.

 

Smoothies van onverkocht fruit

In Etterbeek steekt de Carrefour Market, gelegen aan de Sint-Michielswarande, in een nieuw jasje. De vernieuwde winkel, volgens een nieuw concept dat eerder alleen nog maar in Rijkevorsel in de provincie Antwerpen te zien was, moet de Act For Food-strategie van Carrefour beter illustreren en zet in op comfort voor klanten.

 

De aandacht ligt er op vers, met onder meer een vistoog, een verstoog, een sushibar en een ruim assortiment bereide maaltijden, waaronder verse soepen van Soupissime en een saladbar. In de groente- en fruitafdeling is bovendien een Fresh’R-stand te vinden, waar klanten vers bereide vruchtensappen, smoothies of fruitsalades kunnen kopen, gemaakt van onverkochte groenten en fruit.

 

Ruimere gangpaden en recyclagezone

In de winkel komt ook nadruk te liggen op lokale producten en producten uit de korte keten, terwijl de biologische producten samen gegroepeerd worden in een aparte bio-corner. In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de retailer zou er ook een breed assortiment vegetarische producten zijn, terwijl wereldproducten en huismerkproducten extra in de kijker worden gezet.

 

Klanten kunnen er boodschappen scannen en betalen via Smartscan, geïntegreerd in de Carrefour-app, maar ook ruimere gangpaden – vooral in de afdeling met fast-moving consumer goods – moeten er het comfort verhogen. Als bijkomende coronamaatregel wordt bij de ingang van de winkel een bord gebruikt om de klanten te tellen en te filteren. De Market in Etterbeek heeft tot slot een recyclagezone voor afval, batterijen, papier/karton en plastic om klanten te helpen afval te sorteren.