Carrefour opent z’n eerste ‘Walk-in Drive’ in Brussel

Foto Carrefour Belgium

Het eerste stadsafhaalpunt van Carrefour Belgium bevindt zich in het hart van de Europese wijk. Het concept biedt klanten in de binnenstad het aanbod en de prijzen van een hypermarkt, promoties inbegrepen.

 

Voor stadsklanten

Dit is de Belgische versie van de ‘drive piéton’ die momenteel in verschillende Franse steden opgang kent. Het principe is simpel: de klant bestelt online en haalt zijn boodschappen te voet op, in het afhaalpunt. Bestellingen worden elders voorbereid, in een groot depot, en de consument heeft toegang tot een groot aantal referenties van Carrefour (10.000, in plaats van 4.500 in een Carrefour Express). Alles tegen de prijs van een hypermarkt, promoties inbegrepen. De klant bepaalt zelf wanneer hij zijn producten komen afhalen. Met dit concept wil Carrefour een nieuw type klanten bereiken: in de stadscentra wonen meer eenpersoonshuishoudens en mensen die geen auto gebruiken.
 

De klant die zijn boodschappen wil ophalen in de eerste Walk-in Drive in België, plaatst zijn bestelling via carrefour.eu of in de Carrefour-app en kiest dan de Walk-in Drive. Bij het voltooien van zijn bestelling kiest hij het tijdstip van ophaling. Bestellingen die worden geplaatst vóór de middag, van maandag tot zaterdag, zijn vanaf 16 uur beschikbaar in de winkel. Het minimumbedrag is 30 euro. De eerste Walk-in Drive is gevestigd in de Carrefour Express Froissart in Brussel, in het hartje van de Europese wijk.