Carrefour rolt Bio-concept verder uit | RetailDetail

Carrefour rolt Bio-concept verder uit

Carrefour rolt Bio-concept verder uit

Drie jaar geleden opende in Parijs de eerste Carrefour Bio winkel en momenteel zijn er al vijf zulke winkels, maar tegen eind dit jaar wil de Franse retailer al tien bioverkooppunten hebben. Die zullen gemiddeld iets groter zijn en meer referenties verkopen. 

Hogere versnelling

De zesde Carrefour Bio-vestiging opent volgende week in het 19de arrondissement in Parijs, meldt het vakblad Linéaires. Nadat de formule er drie jaar over deed om vijf vestigingen te openen, schakelt ze nu een versnelling hoger en wil ze dit jaar alleen al vijf nieuwe winkels openen, allemaal in de Parijse regio. 

 

Het concept evolueert ondertussen: de eerste Carrefour Bio was 170m² groot en verkocht 2.000 referenties, maar de nieuwe winkels zullen tussen 200 en 300 m² in beslag nemen en 3.700 referenties verkopen, waarvan ongeveer 1.500 onder huismerk. De uitbating van de winkels wordt toevertrouwd aan zelfstandige geranten. 

 

Bio en milieubewust

De Carrefour Bio-buurtwinkels beperken zich niet tot het verkopen van biologische producten, maar willen ook op andere manieren milieubewust zijn. Dat blijkt onder meer uit het gebruik van gesloten koelmeubels, ledverlichting, bulkproducten en papieren zakjes voor groenten en fruit. De openingsuren zijn ruim: van 8 tot 21u, en ook op zondagochtend. 

 

Ook in de reguliere super- en hypermarkten blijft Carrefour France het Carrefour Bio merk ondersteunen. “In 2015 verkochten we meer dan 125 miljoen producten. Daarmee is Carrefour Bio het grootste biomerk in Frankrijk”, verklaart Richard Vavasseur, directeur van de premiummerken bij Carrefour. Een nieuwe televisiecampagne zet de Carrefour Bio-producten in de kijker in maart en april. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.