Carrefour start met flitsbezorger Sprint

Shutterstock.com

De Franse supermarktketen Carrefour lanceert vandaag zijn flitsbezorgdienst Carrefour Sprint, die boodschappen levert in minder dan een kwartier in samenwerking met Uber Eats en Cajoo.

 

2000 referenties

Dat Carrefour met een eigen snelle bezorgdienst zou starten, lekte een maand geleden al uit. Naar aanleiding van de officiële lancering van de dienst heeft de retailer nu meer details bekendgemaakt. Carrefour Sprint start meteen vandaag met bijna 2000 food- en non-foodproducten, waaronder verse groenten en fruit, kant-en-klaargerechten, diepvriesmaaltijden, dranken en hygiëne- en schoonmaakproducten. Die zullen door koeriers van Uber Eats in minder dan 15 minuten bezorgd worden.

 

De nieuwe dienst zal via de Uber Eats-app aanvankelijk het hele centrum van Parijs plus Boulogne, Neuilly en Levallois bestrijken. Sprint maakt gebruik van de 'dark stores' van Cajoo, een start-up waarin Carrefour enkele weken geleden een belang nam. Tegen het einde van het jaar zal Carrefour Sprint ook beschikbaar zijn in ten minste vijf andere steden, namelijk Bordeaux, Lille, Lyon, Montpellier en Toulouse.

 

Carrefour werkte al samen met Uber Eats in Frankrijk: momenteel zijn er al bijna duizend Carrefour-winkels beschikbaar op de Uber Eats-app, verspreid over 160 Franse steden. Die leveren 6000 productreferenties in een tijdspanne van minder dan 30 minuten.