Carrefour stopt met verkoop van pangasius

Carrefour stopt met verkoop van pangasius
Shutterstock

Omwille van ecologische redenen heeft supermarktbedrijf Carrefour besloten om geen pangasius meer te verkopen. Die maatregel geldt zowel voor verse als diepvriesvis, en zowel voor het huismerk en als voor A-merken.

Watervervuiling

De kweek van die vissoort zorgt immers voor zware watervervuiling door de hoeveelheid uitwerpselen en afval van visvoer. Carrefour heeft eerst nog geprobeerd om via een ASC-keurmerk een meer duurzame productie uit te bouwen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

 

“Ook al is Carrefour overtuigd van de onberispelijke kwaliteit van de pangasius die het verkocht, de milieugevolgen van de kweek van deze vissoort geraken niet onder controle”, aldus Carrefour. Het voegt er wel aan toe dat het steeds de nodige voorwaarden heeft opgelegd aan leveranciers en geregelde controles uitvoerde op de kweek- en productiesites, om zo de kwaliteit van de vis te garanderen.

 

Carrefour heeft nu toch besloten om de vissoort volledig uit het assortiment te halen. Momenteel wordt enkel nog de voorraad diepvriesvis verkocht. In de versafdeling is pangasius al niet meer te verkrijgen.