Carrefour stopt verkoop plastic zakken aan de kassa

Carrefour

Carrefour zal niet langer plastic zakken verkopen aan de kassa. De retailer biedt haar klanten wel enkele duurzame alternatieven aan.

 

Duurzame draagtassen

In het kader van haar Act for Food-programma zet Carrefour de verkoop van plastic zakken aan de kassa nu volledig stop. Met die beslissing hoopt de retailer het gebruik van plastic met 703 ton te kunnen verminderen. Carrefour wil haar klanten verder aanmoedigen om zoveel mogelijk eigen boodschappentassen te gebruiken. Bovendien kunnen de klanten ook eigen doosjes meebrengen naar de traiteurtoog, kaasafdeling, beenhouwerij en visafdeling.
 

Voor wie toch geen eigen verpakkingmateriaal meebrengt, voorziet de supermarktketen diverse duurzame alternatieven aan de kassa en aan de fruit- en groenteafdeling. In samenwerking met verschillende partners zijn een viertal draagtassen ontwikkeld. Het gaat om een draagtas van biokatoen, een 100% gerecycleerde draagtas gemaakt van plastic afkomstig uit de oceaan en een Trolley-tas gemaakt van gerecyclede materialen. Later komt daar nog de zogenaamde K-Way tas bij, die gemaakt is uit 4 gerecyclede petflessen. Voor de verpakking van bulkproducten zoals groenten en fruit biedt Carrefour biokatoenen zakjes aan in twee verschillende formaten.