Carrefour toont enkele digitale innovaties | RetailDetail

Carrefour toont enkele digitale innovaties

Carrefour toont enkele digitale innovaties

Het Franse supermarktbedrijf Carrefour heeft een aantal innovaties getoond die het de komende tijd gaat uitrollen in Frankrijk. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op services die de klant tijd kunnen besparen.

Eigen maaltijdbox

Om te beginnen komt het op de proppen met ‘Panier Cuistot’ by Ooshop, een eigen maaltijdbox die bij de klant aan de deur geleverd wordt. Elke box bevat twee of vier recepten en is beschikbaar vanaf een prijs van 20 euro. Daarbij kan de klant kiezen uit een tiental recepten, die wekelijks vervangen worden. De maaltijdbox wordt na bestelling binnen 24 uur aan huis geleverd in Parijs en de omgeving van de Franse hoofdstad, tegen een meerprijs van 2,90 euro. Later volgen ook andere regio’s. Carrefour testte in januari 2016 al een eerste keer de maaltijdbox uit op de webshop Ooshop en breidt de dienst nu uit.

 

Pikit

Met Pikit kunnen klanten dan weer de barcodes van producten scannen, om die onmiddellijk toe te voegen aan hun online boodschappenmandje. De Pikit werd in december 2015 onthuld en is dus niet nieuw, maar krijgt in een nieuwe versie wel enkele extra functies. Zo kan de Pikit nu ook automatisch producten toevoegen na een bepaalde tijd die wordt ingesteld door de gebruiker. Daarnaast is ook de voicefunctie van het toestel verbeterd en moet het in het algemeen eenvoudiger in gebruik zijn. Zo zal de Pikit andere producten voorstellen, wanneer een bepaald artikel niet beschikbaar is bij Carrefour.

 

Antwoord op Amazon Prime

Tot slot is er nog Livraison Express, het antwoord van Carrefour op Amazon Prime. Carrefour begon in oktober 2016 al met de dienst, maar breidt die nu uit naar meer dan 3.000 producten. Zodra een bestelling afgerond is, kan de klant een tijdslot van een halfuur kiezen waarop de boodschappen moeten geleverd worden, wat al binnen het uur mogelijk is. Bestellingen kunnen dag en nacht geplaatst worden, maar ze worden enkel geleverd tussen 9u ’s ochtends en 10u ’s avonds. Daarvoor doet Carrefour dienst op de Franse startup Stuart, dat de boodschappen per fiets bij de klant aflevert.

 

Voorlopig is Livraison Express enkel beschikbaar in Parijs, Neuilly, Levallois, Malakoff, Vanves en Bagnolet. Vanaf mei 2017 krijgen ook klanten in Lyon toegang tot de dienst en binnenkort verschijnt er een app, waarbij bestellingen in real-time gevolgd kunnen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".