Carrefour toont enkele digitale innovaties | RetailDetail

Carrefour toont enkele digitale innovaties

Carrefour toont enkele digitale innovaties

Het Franse supermarktbedrijf Carrefour heeft een aantal innovaties getoond die het de komende tijd gaat uitrollen in Frankrijk. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op services die de klant tijd kunnen besparen.

Eigen maaltijdbox

Om te beginnen komt het op de proppen met ‘Panier Cuistot’ by Ooshop, een eigen maaltijdbox die bij de klant aan de deur geleverd wordt. Elke box bevat twee of vier recepten en is beschikbaar vanaf een prijs van 20 euro. Daarbij kan de klant kiezen uit een tiental recepten, die wekelijks vervangen worden. De maaltijdbox wordt na bestelling binnen 24 uur aan huis geleverd in Parijs en de omgeving van de Franse hoofdstad, tegen een meerprijs van 2,90 euro. Later volgen ook andere regio’s. Carrefour testte in januari 2016 al een eerste keer de maaltijdbox uit op de webshop Ooshop en breidt de dienst nu uit.

 

Pikit

Met Pikit kunnen klanten dan weer de barcodes van producten scannen, om die onmiddellijk toe te voegen aan hun online boodschappenmandje. De Pikit werd in december 2015 onthuld en is dus niet nieuw, maar krijgt in een nieuwe versie wel enkele extra functies. Zo kan de Pikit nu ook automatisch producten toevoegen na een bepaalde tijd die wordt ingesteld door de gebruiker. Daarnaast is ook de voicefunctie van het toestel verbeterd en moet het in het algemeen eenvoudiger in gebruik zijn. Zo zal de Pikit andere producten voorstellen, wanneer een bepaald artikel niet beschikbaar is bij Carrefour.

 

Antwoord op Amazon Prime

Tot slot is er nog Livraison Express, het antwoord van Carrefour op Amazon Prime. Carrefour begon in oktober 2016 al met de dienst, maar breidt die nu uit naar meer dan 3.000 producten. Zodra een bestelling afgerond is, kan de klant een tijdslot van een halfuur kiezen waarop de boodschappen moeten geleverd worden, wat al binnen het uur mogelijk is. Bestellingen kunnen dag en nacht geplaatst worden, maar ze worden enkel geleverd tussen 9u ’s ochtends en 10u ’s avonds. Daarvoor doet Carrefour dienst op de Franse startup Stuart, dat de boodschappen per fiets bij de klant aflevert.

 

Voorlopig is Livraison Express enkel beschikbaar in Parijs, Neuilly, Levallois, Malakoff, Vanves en Bagnolet. Vanaf mei 2017 krijgen ook klanten in Lyon toegang tot de dienst en binnenkort verschijnt er een app, waarbij bestellingen in real-time gevolgd kunnen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.