Carrefour verrast met pop-up ‘Act for Food Factory’

Foto's Carrefour / Act for Food Factory

In Brussel heeft Carrefour Belgium een opmerkelijk pop-upconcept geopend: Act for Food Factory is een testlabo waar de recente voedingsengagementen van de retailer concreet vorm krijgen. 

 

Focus op bio

In de Act for Food Factory aan de Vleurgatsesteenweg in Elsene kunnen consumenten komen ontbijten, lunchen of relaxen. Op de wisselende kaart staan onder meer soepen, quiches en andere lunchgerechten. De focus ligt op biologisch, duurzaam en lokaal. Je kan er de producten van het huismerk Carrefour Bio kopen, maar ook verse producten als groenten en fruit, kruiden, vleeswaren en kazen. Op de muren verschijnen de concrete engagementen waar het Act for Food programma in België voor staat.

 

De pop-up is een initiatief van innovatiedirecteur Arnaud Lesnes. Het gaat om een kortlopend project, in een pand dat binnenkort zal worden afgebroken. “Een opportuniteit”, noemt woordvoerder Baptiste Van Outryve het. De retailer heeft de opening niet officieel aangekondigd, maar er is wel een Instgramaccount aangemaakt. “We geven weinig ruchtbaarheid aan het initiatief, we willen vooral kijken naar de reacties van de bezoekers zonder al teveel buzz te creëren.”

 

De Act for Food Factory is te bezoeken van dinsdag tot zaterdag van 7u30 tot 19u en op zondag van 9u tot 16u. De pop-up blijft wellicht geopend tot het einde van het jaar, maar de concrete sluitingsdatum zal afhangen van de timing van de projectontwikkelaar.