Carrefour wendt 'sinterklaasstaking' af

Vakbond BBTK laat de geplande staking op sinterklaasdag bij Carrefour vallen
Foto: aureliefrance / Shutterstock.com

De staking die Carrefour op sinterklaasdag boven het hoofd hing, is afgewend dankzij overleg met de sociale partners. Vakbond BBTK dreigde ermee op 6 december de hypermarkten van de retailer twee uur later open te laten gaan, maar dat gaat dus niet door.

 

Succesvol sociaal overleg

"Carrefour heeft een 'sinterklaasstaking' kunnen afwenden, dankzij overleg met de sociale partners", laat de supermarktketen weten aan RetailDetail. De retailer is alsnog tot een tot akkoord gekomen met de vakbonden. De socialistische bediendebond BBTK dreigde er nochtans mee actie te voeren in alle Belgische hypermarkten van de keten op 6 december.

 

Op die dag zouden de vestigingen pas om 11 uur ’s morgens de deuren openen, twee uur later dan normaal gezien het geval is. De vakbond legde de actie uit met een pamflet, waarin sprake was van een nijpend personeelstekort en een gebrekkige organisatie. Dat berichtte Het Laatste Nieuws, dat een pamflet in handen kreeg.

 

Niet klaar voor eindejaar?

Volgens de vakbond was de retailer door de slechte werkorganisatie niet klaar voor de drukke eindejaarperiode. BBTK zou het in het pamflet ook hebben over wantoestanden, een teveel aan studenten en een gebrek aan opleiding. Behalve de 'sinterklaasstaking' dreigde de vakbond nog met andere, hardere acties als hun verzuchtingen geen gehoor kregen. Dat is nu dus wel gebeurd en de werknemers laten hun protest volgens Carrefour varen. De supermarktketen communiceert de uitkomsten van het overleg weliswaar niet.

 

"Sociaal overleg is een continu proces bij Carrefour. De afgelopen dagen hebben we extra intensief samengezeten met de sociale partners, maar het overleg loopt constant", legt communicatiedirecteur Aurélie Gerth uit. "We blijven luisteren naar de noden van de medewerkers. Het is uiteraard ook in ons belang dat de winkels en de medewerkers zo goed mogelijk georganiseerd zijn voor de feestdagen."