Carrefour wil ook Belgische medewerkers belonen

Archieffoto: een gevel van een Carrefour
Shutterstock.com

Ook Belgische ketens zijn op zoek naar manieren om hun personeel extra te belonen, in navolging van de grote Franse retailers (zoals Carrefour en Auchan) die hebben besloten om hun werknemers een corona-bonus van duizend euro uit te keren.

 

Belastingvrije bonus

Verschillende Franse supermarktketens hebben besloten hun medewerkers te bedanken voor hun ijver tijdens deze coronacrisis door hen een bonus van duizend euro toe te kennen. Deze belastingvrije bonus, die evenmin onderworpen is aan sociale zekerheidsbijdragen, werd voorgesteld door de minister van economie, Bruno Le Maire, en kan worden uitbetaald tot 30 juni.

 

In België is het niet mogelijk om het Franse systeem van belastingvrije bonussen zomaar over te nemen. Toch gaan ook hier steeds meer stemmen op om het personeel extra te belonen: "Wij zijn eerder voorstander van een oplossing die het welzijn van het personeel ten goede komt, zoals bijkomende recuperatiedagen", legt Myriam Delmée, voorzitter van vakbond SETCa, uit in L’Echo.

 

Bij Carrefour België is het initiatief van het Franse zusterbedrijf uiteraard een item. "We zijn ons bewust van de inspanningen van het personeel en we zijn druk in gesprek met de vakbonden over een vergoedingsformule", zegt Aurélie Gerth, woordvoerder van Carrefour België. Volgens haar zijn de gesprekken met de vakbonden al ver gevorderd en komt er wellicht een niet-geldelijke vergoeding.